TW
0

La Fundació Sa Nostra va signar ahir el conveni amb 51 entitats de Mallorca per a la concessió d'ajuts destinats a projectes culturals del 2004. En total la fundació s'hi ha gastat 180.400 euros, dels quals 136.500 corresponen als projectes de Mallorca beneficiaris.

El president de Sa Nostra, Llorenç Huguet, va explicar que «la complexitat i la riquesa de la realitat cultural ha impulsat la creació d'aquesta convocatòria, que uneix entitats que realitzen activitats minoritàries tradicionals amb aquelles altres que duen endavant projectes innovadors; ajunta espais culturals estables amb altres que comencen i relaciona activitats consolidades amb activitats de nova creació».

Huguet pronuncià aquestes paraules en el decurs de l'acte de signatura dels convenis amb les entitats beneficiàries de Mallorca: Fundació Teatre Municipal d'Artà, Neo-rural, La Impossible, associació cultural Sans, Fundació Teatre del Mar, associació cultural Gom Teatre, associació cultural Voramar, associació cultural contrallum, Ars Longa, Fundació Teatre Municipal d'Artà, associació Artífex Cultural, fundació ACA, Coral de Sant Miquel de Campanet, Joventuts Musicals de Palma, Fundació General Universitat de les Illes Balears, Cor de Pollença, associació artística i cultural Mandrava, associació cultural músics per la Llengua, Factoria de so, associació Banda de Música d'Algaida, Renou Col·lectiu, Maioricensis Schola Lullistica, Associació Moviment d'Escoles Mallorquines, Joves de Mallorca per la Lñengua, Trenta-tres agitació cultural, col·lectiu de pageses de Sóller, societat arqueològica lul·liana, col·lectiu Teranyines de Sant Joan, Grup Blanquerna, Obra Cultural Balear, La vila.org i Associació Sollerica de Cultura Popular.

Miquel Alenyà, director de la Fundació, va explicar que «podem dir que hi ha una experiència acumulada aquests darrers anys i especialment durant els darrers quatre de caire cultural. Hem constatat que el nombre d'associacions és relativament elevat i ha anat creixent. S'han anat incorporant a aquest món entitats i associacions de cada vegada més actives i nombroses que cobreixen buits importants. Nosaltres volem contribuir a aquesta cultura oberta, actual, respectuosa i actual, transmissora de valors i defensora de la llengua catalana».