Francesc Moll, del Gremi d'Editors de les Illes Balears, va explicar que «per a nosaltres és absolutament imprescindible ser a la fira, perquè si no ets a Frankfurt no existeixes, no vas enlloc».
El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila, va explicar que «a banda de la compra i venda de drets d'autor que es pugui fer a la fira, el que hem de tenir molt clar és que aquesta fira és un curs accelerat sobre la idea de l'edició i el que està passant. S'ha de ser allà només per viure-ho», assegurà.
Les editorials
I això és el que faran els representants de les editorials El Tall, Documenta Balear, Moll, Roig i Montserrat, El Far, Hiperdimensional i Calima. Antoni Gonzàlez, de l'Associació d'editors, va explicar que «a Frankfurt es poden fer bons contactes i poden sorgir bones propostes, per això és important ser-hi, perquè mai no se sap d'on sorgiran les noves oportunitats, maldament siguem editorials petites».
En aquesta ocasió els editors de les Illes Balears compartiran estand amb l'associació d'editors en llengua catalana, que són els que organitzen la presència de la cultura escrita en la nostra llengua a la fira internacional.
«Allò que fa l'Institut és garantir la presència de les editorials balears a Frankfurt a través dels contactes amb els editors catalans, que són els que disposen de l'espai. Nosaltres pagam les despeses del viatge i de dur els materials fins allà, mentre que els editors es fan càrrec de les seves despeses durant el viatge», va explicar Sebastià Alzamora, director d'àrea de promoció exterior de l'Institut.
A banda dels contactes amb la direcció de la fira, Janer Manila es reunirà amb institucions similars a l'Institut de Noruega, Itàlia i Alemanya per obrir les interlocucions que podran acabar amb projectes concrets en un futur i també es negociarà amb una agent literària alemanya la creació d'una biblioteca de narradors de les Illes Balears que siguin publicats en una col·lecció específica i pròpia en una de les editorials germàniques. «Aquesta serà una de les prioritats de la meva agenda de treball», va especificar Janer Manila.
Francesc Moll també va explicar a aquest diari que «moltes de vegades el que es fa a Frankfurt és demanar informes d'alguns llibres i informacions que els col·legues et passen i després ho pots mirar amb una certa calma a casa. Quasi mai se surt d'allà amb una compra tancada».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.