Aquests jaciments, que daten des del segle VI abans de Crist al segle III dC, es troben al costat de la mar en una zona de domini públic maritimoterrestre, i resultaren especialment danyats pel gran temporal que es registrà a Mallorca el mes de novembre de l'any 2001.
El conseller d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, comprovà ahir l'estat d'aquests jaciments de Son Real acompanyat pel director insular de Patrimoni, Joan Mas, i per l'arqueòleg del Servei de Patrimoni Històric, Jaume Cardell.
Allà, Vicens explicà que «des del Consell consideram imprescindible la construcció d'un espigó o un dic que protegeixi els jaciments abans de començar un nou projecte de rehabilitació, perquè d'altra manera es tractaria de llançar els doblers a la mar, mai millor dit». El conseller d'Ordenació del Territori recordà que el Consell ja havia portat a terme una rehabilitació d'aquests jaciments fa quatre anys, abans del gran temporal de novembre de 2001.
L'arqueòleg Jaume Cardell reconegué que es tracta d'una solució molt difícil de resoldre tècnicament. «A part del possible impacte visual, un element de contenció a la mar podria fer variar els corrents marins i afectar l'ecosistema de la zona», digué.
Bartomeu Vicens indicà així mateix que ahir havia conversat per telèfon amb el delegat de la Demarcació de Costes per explicar-li la situació i la necessitat de fer un projecte per protegir els jaciments. «En principi s'ha mostrat predisposat a estudiar el projecte, però així i tot ens dirigirem per carta a Demarcació de Costes per explicar amb claredat quina és la situació i la necessitat de cercar una solució per a la protecció dels jaciments», digué Vicens.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.