En la creença que la visió directa de l'obra ajuda a comprendre i gaudir de la història de l'art de manera més profunda, el cicle planteja una reflexió entorn alguns temes en concret de la història de l'art del segle XX i que estan presents a la col·lecció d'Es Baluard.
La pintura mallorquina a principis de segle, la pervivència del classicisme, l'informalisme i l'encontre amb dues figures cabdals com Miró i Picasso són alguns del temes que es tractaran en les distintes intervencions previstes.
Isabel Coll, professora titular d'història de l'art de la Universitat de Barcelona i autora del catàleg raonat de Ramon Casas, obrirà el cicle parlant, dia 7 de setembre, sobre La pintura mallorquina com a reflex dels corrents artístics de finals del segle XIX i XX. D'aquesta manera, utilitzant com a referent les obres de major antiguitat del fons del museu, s'encetarà el curs que continuarà, dia 9 de setembre, amb la xerrada de Tomàs Llorens, conservador en cap de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, sobre El retrat al XX. L'expert farà servir tota una sèrie d'obres representatives de distints moviments, per analitzar com els autors s'han enfrontat amb aquest gènere als distints períodes.
Barro, fuego y agua. Cerámicas de Picasso en Es Baluard és el suggerent títol de la proposta de Dolores Durán pel dia 14. Comissària de l'exposició itinerant Picasso. Cerámicas 2001-2004, Duran descobrirà a l'auditori la relació de l'artista malagueny amb la producció ceràmica. Lourdes Cirliot, catedràtica d'Història de l'Art a la Universitat de Barcelona, reflexionarà sobre com es fa el pas De la figuració surrealista a l'abstracció informa en una xerrada que tindrà lloc el dia 16 de setembre. Maria Luisa Lax, investigadora i cap del departament de col·leccions de la Fundació Miró a Mallorca, abordarà la producció d'un altre dels grans mestres del segle XX: Joan Miró. Lax, que clourà el cicle el dia 28, descobrirà la interrelació de Miró i el fetigament del primitiu.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.