Palma es postula com a candidata per entrar a la xarxa de Calls jueus

El dossier remès destaca els elements sefardites que es conserven

TW
0

Palma s'ha postulat com a candidata a incorporar-se pròximament a la Xarxa de Calls d'Espanya, una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu la defensa del patrimoni urbanístic, arquitectònic, històric, artístic i cultural del llegat sefardita al país. Cort ha enviat recentment un dossier a la seu d'aquesta entitat amb informació sobre el llegat jueu a la ciutat, segons va anunciar ahir la regidora de Turisme, Francisca Bennàssar.

La primera tinent de batle, acompanyada per diversos membres de l'associació balear ARCA-Llegat Jueu, es va mostrar convençuda que la candidatura de Palma és «prou sòlida» com per ésser admesa a la Xarxa, que en l'actualitat està formada per Barcelona, Cáceres, Còrdova, Girona, Hervás, Lleó, Oviedo, Ribadavia, Segòvia, Toledo, Tortosa i Tudela, i va declarar que la capital conserva nombrosos vestigis de la cultura sefardita.

El dossier
En el dossier enviat, l'Ajuntament, en col·laboració amb ARCA-Llegat Jueu, repassa el passat jueu de Palma i el patrimoni conservat, com l'antiga sinagoga, situada on ara es troba el Monti-Sion, i la murada del Parc de la Mar. «Tots els elements que guarda Palma donen consistència a la candidatura de la nostra ciutat perquè en el futur ens incorporem a la Xarxa de Calls», va dir Bennàssar.

Amb la seva incorporació a la Xarxa, Palma participaria en l'elaboració de projectes culturals, turístics i acadèmics, i intervendria en la promoció de polítiques sostenibles de desenvolupament en turisme cultural junt amb les altres ciutats adherides. D'aquesta manera, tots els integrants de l'associació impulsen els seus propis projectes de foment del llegat jueu.

La regidora va realitzar aquestes declaracions durant la presentació de la V Jornada Europea de la Cultura Jueva, que tindrà lloc a Palma el pròxim diumenge a les 19.30 hores a la seu d'ARCA-Llegat Jueu i que persegueix la revalorització i difusió del patrimoni jueu europeu. Aquesta celebració està emmarcada dins del projecte afavorit per la Unió Europea, Europa, un patrimoni comú i compta amb la col·laboració de 23 països, entre ells Alemanya, Dinamarca, Itàlia, França i Regne Unit.