La carta oberta de Rosselló Bordoy fou contestada per Àlvaro Gijón, regidor de Trànsit i Transports de l'Ajuntament i president de la Societat Municipal d'Aparcaments, el qual es mostrà «estranyat» per les declaracions de l'historiador, «que com a integrant de la Comissió del Centre Històric ha de saber com funciona la Llei de Patrimoni». Una llei, en opinió de Gijón, «que s'està complint de manera estricta» en aquesta excavació «en la qual ja s'han invertit més de 360.000 euros». El regidor, després de matisar que el Consistori també disposa de llicència per actuar a la plaça de la Constitució, afirmà que segons els tècnics les estructures descobertes «no són prou importants» per paralitzar les obres.
Per la seva banda, Joan Josep Mas, director insular de Patrimoni del CIM, afirmà que «la feina del Consell és donar els permisos per a les excavacions, realitzar-ne un seguiment exhaustiu i decidir quan es poden donar per finalitzades». Així, segons Mas, el Consell «no pot decidir per l'Ajuntament on excavar, només pot avisar-lo, per exemple en el cas d'Antoni Maura, que s'ha de sotmetre a la normativa i permetre un control de les feines que s'executin».
Magdalena Riera, arqueòloga municipal, es mostrà reticent a l'hora de pronunciar-se, ja que «no sé quina és la resolució de Patrimoni i fins que no la llegeixi de cap a cap no puc ser més precisa». Riera lamentà que «sempre es qüestiona el que es fa a Palma, mentre que es desconeix el que passa als 52 municipis restants de l'Illa», però compartí amb Rosselló l'opinió que és «incoherent no permetre les obres de Constitució i sí a Antoni Maura. Si és així seria més una qüestió política». Riera afirma que a pesar dels emperons, «la situació ha millorat molt si la comparam amb la de fa 20 anys. És ver que es perd patrimoni, però almanco ara les actuacions es fan seguint uns tràmits i públicament».
Les veus de l'oposició municipal foren severes amb la política de l'Ajuntament. Antoni Roig, portaveu del grup PSOE; Pere Muñoz, del PSM; i Marisol Fernández, regidora del grup EU-EV, mostraren el seu acord amb les queixes referides per Rosselló Bordoy i denunciaren la nul·la «política de protecció del patrimoni de Cort». «S'estima més els beneficis econòmics que la protecció de la història de ciutat», assenyalà Muñoz. Per la seva banda, Roig afirmà que «demanarem que reflexioni i es facin anques enrere en la seva decisió de construir un aparcament si existeix un patrimoni que s'hagi de protegir». Per això, «des de Cultura seguirem fil per randa el projecte perquè no s'hi cometi cap barbaritat», aclarí.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.