La forma de les panades (1640)
19/08/04 0:00
Avui ja ningú no dubta que les panades mallorquines, que és rebosteria pasqual, tenen el seu origen en la tradició jueva, depurades, és clar, del porquim, i reduïdes a la carn de xot i la pasta àzima, entre d'altres ingredients i guarnicions, com és l'amanida de lletuga que també fa referència a l'episodi bíblic que és evocat en el decurs de la festa. Però... I la forma? Direm que hi ha també panades mallorquines de peix i de pèsols per al temps d'abstinència... però, i la forma? Una cassoleta tapada i coronada que ens porta a altres indrets de la cultura europea, especialment dels segles XVI i XVII.
També a Illes Balears
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- La ‘germana’ sahrauí de Galmés
- Rebutgen indemnitzar amb 300.000 euros una dona que va patir seqüeles després de ser operada a l'Hospital de Manacor
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.