C.SERRA.Pollença.
Pollença visqué de nou la derrota sarraïna. La intensitat de la festa s'inicià diumenge a la nit quan milers de persones es congregaren per celebrar la tradicional festa de l'Alborada. Els carrers es van omplir de música, color i pistoles d'aigua en una nit sedada pel mesclat.
Però l'Alborada és només la nit que precedeix la festa més important de l'any per milers de pollencins: els moros i cristians, que és la rememoració d'una batalla que va tenir lloc a Pollença fa més de 450 anys i que encara avui es viu amb la mateixa passió que el primer dia.
Com és tradicional, a les cinc del matí el poble quedà totalment en silenci per escoltar el tradicional himne de l'Alborada davant l'emoció i les abraçades dels pollencins, qui viuen aquesta festa de manera molt profunda.
Moments després, la banda de música va seguir el seu tradicional itinerari des de la plaça Major pels carrers del poble seguida de tots els joves pollencins i davant la mirada de molts turistes i visitants.
El simulacre de la batalla va començar amb l'avís de Joan Mas al poble pollencí de l'arribada dels moros, liderats per Dragut. Enguany els líders de cada bàndol estan interpretats per Joan Torrandell per part dels cristians i per Antoni Vives per la part dels moros. Amb el crit de «Mare de Déu dels Àngels, assistiu-nos! Pollencins aixecau-vos; els pirates són aquí!», els pollencins s'aixequen en armes per començar una dura lluita contra els moros pels carrers del poble, plens de color gràcies a les banderes pollencines i a les mores.
La batalla, que rememora l'atac sorpresa dels moros al poble de Pollença, es va iniciar a les set de l'horabaixa a la plaça de l'Almoina, on els moros s'enfrontaren als cristians a cop de pals i espases de fusta, davant la mirada de milers de visitants que cada any es reuneixen a Pollença per contemplar un esdeveniment sense precedents a tota l'Illa.
Fidels a la tradició, molt seguida pels pollencins, després de l'enfrontament en el centre de la localitat el simulacre va acabar en el camp de futbol amb la derrota del temible Dragut. Una vegada finalitzada la batalla, els cristians victoriosos es van dirigir al temple parroquial, on van entonar el Tédeum de mossèn Miquel Tortell en honor de la seva patrona, la Mare de Déu dels Àngels. Els polítics també participaren en aquest acte, en el qual es van poder veure el batle, Joan Cerdà, el conseller d'Interior del Govern, José María Rodríguez, i el conseller d'Obres Públiques del Consell, Toni Pascual.
Per altra banda, ahir de matí també es van repartir els premis que cada any concedeix l'Ajuntament a l'església de Monti-sion i que aquest pic recaigué en la família Bou per la seva tasca de manteniment de la casa de Costa i Llobera.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.