C.SERRA.Alcúdia.
Dues maquetes de l'àrea de la Portella del jaciment de Pol·lèntia i la presentació de dos personatges de l'època romana creats per promocionar les ruïnes varen ser la principal novetat de la jornada de portes obertes de les ruïnes romanes alcudienques.
Els dos personatges, un soldat romà i un ciutadà togat, pretenen ser un «reclam perquè els turistes se sentin atrets per les ruïnes», continua Llompart. Per això, aquesta mena de figurants es passejaran pel mercat d'Alcúdia repartint informació. De moment, les seves intervencions seran puntuals, encara que no es descarten més aparicions, que incloguin representacions nocturnes i dramatitzades en el teatre, si el projecte té èxit.
Les maquetes, presentades pel regidor de Patrimoni, Miquel Llompart, al costat del batle del poble, Miquel Ferrer, mostren una Pol·lèntia actual i una representació de com era -suposadament- la seva època de màxima esplendor. L'objectiu d'aquestes representacions és que els visitants «puguin fer-se una idea del que és i del que va ser la ciutat, a més de facilitar les visites per lliure», digué Llompart.
De moment, «pretenem que la informació arribi a poc a poc a la gent», assegura el regidor de Patrimoni, Miquel Llompart. Per la seva part, el batle, Miquel Ferrer, precisà que «aquest és un pas més en el treball de divulgació de situar Pol·lèntia en el lloc que li correspon, atesa la seva importància. Hem intentat fer un treball senzill amb les visites guiades i amb els personatges romans, que intenten treure's qualsevol senyal folklòric i intenten donar un aire verídic», va concloure el batle.
Així mateix, s'ha de destacar que a Pol·lèntia continuen les excavacions de la ciutat romana. Un grup d'estudiants d'arqueologia i restauració provinents de diferents indrets d'arreu de l'Estat es reuneixen durant un mes en els terrenys encara «verges» de la ciutat romana per tal d'extreure més mostres de la manera de viure de l'època, en un camp de treball que es fa de manera sistemàtica cada any.
Segons un dels codirector de les excavacions, Miquel Àngel Cau, «Pol·lèntia és un lloc fantàstic per aprendre, ja que encara amaga moltes coses per descobrir». Per això, preferiria que les excavacions es fessin de manera més continuada al llarg de l'any i no només puntualment. Cau està molt satisfet de la recuperació del casal de can Domènech per part del consorci entre l'Ajuntament, el Consell i el Govern. «És un plaer tornar a casa per continuar els estudis».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.