El grup popular al Congrés ha presentat, a través del seu portaveu, Eduardo Zaplana, una proposició no de llei en la qual sol·licita que la Cambra baixa mostri la seva «repulsa» a les «intencions» de la directora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regàs, de catalogar conjuntament els llibres en valencià i català. El PP reclama en la proposta que la Cambra baixa faci arribar a les institucions de l'Estat, que no «renuncia, ni renunciarà a exigir i defensar davant de qui procedeixi el dret constitucional d'igualtat de tracte de la llengua autòctona i l'idioma valencià amb la resta de llengües espanyoles».
La iniciativa subratlla que la utilització d'una mateixa nomenclatura per als llibres en valencià, «llengua legítima de la Comunitat Valenciana» i per als «d'una altra llengua autòctona»» -en al·lusió al català- suposa «ignorar o, en el seu cas, vulnerar, els drets que la Constitució confereix al poble valencià».
La proposta sol·licita a més que el Congrés exigeixi «el màxim respecte als drets històrics i constitucionals del poble valencià» establerts en l'Estatut d'Autonomia i que es «reafirmi» en el contingut de l'article 7 d'aquesta norma, «en què es proclama que la llengua o idioma que, junt amb el castellà, es parla a la Comunitat Valenciana és l'idioma valencià».
El text de la proposició no de llei assenyala que l'Estatut d'Autonomia «denomina idioma valencià a la llengua pròpia dels valencians». «La llengua valenciana forma part del patrimoni cultural de la nacionalitat històrica valenciana i és un dret constitucional inqüestionable per al poble valencià», defensa, i senyala que ignorar aquest dret constitucional és «un menyspreu a la història, la cultura i els drets del poble valencià».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.