TW
0

J. HERNÀNDEZ. Palma.
Per a l'època estival, de juny a agost, la Sala Assaig ha preparat un curs d'estiu per als més petits. No es tracta del típic campament en què els infants només juguen i passen el temps mentre els seus pares treballen, sinó que és una escola enfocada cap a l'àmbit artístic. Els participants, a més de divertir-se, assisteixen a classes de música i arts escèniques que els permeten aprendre amb un somriure a la boca.

Aquest és el primer any que es du a terme l'activitat. És una idea original de la ballarina Resu Ragel, que ha organitzat els tallers i n'imparteix les classes. «Aquest primer any ho hem enfocat com una prova pilot. A pesar de tot, hem tingut una bona resposta perquè no esperàvem que la iniciativa tingués tant d'èxit ni que agradàs tant als al·lots», va afirmar.

L'escola disposa de cinc professors especialitzats en les seves matèries respectives i la majoria té experiència en el món de l'educació infantil.

Els cursos poden ser de dues a quatre setmanes. Els alumnes passen gairebé cinc hores de dilluns a divendres en classes de música, teatre, ritme i moviment, manualitats i jocs de pati. L'objectiu és fomentar l'hàbit artístic en l'edat escolar, perquè s'ha demostrat que beneficia els alumnes en els camps de l'autoestima, la creativitat i la seguretat en si mateixos.

Els infants no tan sols es diverteixen amb les activitats de la Sala Assaig, sinó que també hi adquireixen la capacitat de crear el seu propi espectacle, la seva pròpia música o interpretació. L'escola té uns deu alumnes d'entre cinc i dotze anys i, segons expliquen els seus professors, són «molt actius i extravertits i gaudeixen sobretot dels jocs d'aigua». Com ara Toni, que ja du una setmana de curs i allò que més li agrada són «els globus d'aigua». O Iris, de 5 anys i que a més se sent molt atreta per «la música i les manualitats».

La major del grup és Avelina, de 12 anys i a qui, tot i estar encantada amb el curs, «sobretot amb les classes d'interpretació i les de ballet», li agradaria que hi entràs gent de la seva edat, perquè la resta «són molt petits».

Durant l'hivern
«M'agradaria que el taller s'allargàs durant l'hivern perquè així els alumnes podrien continuar amb la formació», va assegurar Ragel. Les classes només serien «tres horabaixes per setmana». De moment, es tracta d'una idea que, tal vegada, s'arribarà a convertir en realitat. Mentrestant, els més petits combaten la calor estival jugant amb instruments com maraques, esquellots o panderetes, o bé fent manualitats. Tot perquè aprenguin jugant i, sobretot, sense avorrir-se. Qui sap si, en el futur, en sortirà cap músic o actor.