TW
0

Llorenç Móra morí ahir vespre de manera sobtada als 70 anys d'edat. Nascut a Algaida, Llorenç Antich Trobat era col·laborador de Diari de Balears. Dia a dia deixava palesa la seva empremta en aquesta publicació amb reflexions sobre l'actualitat. Res no passava desapercebut a Llorenç Móra. El seu art li permetia fer de qualsevol assumpte una glosa, més que sovint fent gala de la seva fina ironia. Com els grans mestres. Avui, a les planes d'opinió d'aquest diari en surt la darrera. Totes plegades servirien per fer un repàs fidedigne al que ha estat el dia a dia dels darrers vuit anys.

Ahir, res no feia esperar la desgràcia. La seva família, molt compungida, al tancament d'aquesta edició encara no havia decidit si el darrer adéu al cèlebre glosador seria demà o passat demà. Tan sols hi havia una cosa decidida, serà a Algaida, la terra que el veié néixer i amb la qual, tot i residir des de fa molts anys a Gènova, sempre havia mantingut els seus vincles.

El seu nebot, l'expresident Antich, així ho confirmava: «Sempre havia guardat amb zel el contacte amb Algaida, venia molt sovint i sabia mantenir les amistats», deia no sense incidir en l'amor de Llorenç Móra per la nostra terra. «Era un home per sobre de tot que estimava Mallorca, la nostra llengua, un home sincer, de conviccions nacionalistes, amb idees republicanes i obertament d'esquerres».

A Algaida començà de nin les seves aficions literàries. Fou al teatre parroquial i de la mà del rector Sebastià Guasp. Tot d'una descobrí la màgia del teatre i les rondalles mallorquines, i no dubtà a prendre part com a actor en algunes representacions.

La seva afició per la interpretació el dugué a crear el 1988 la companyia Es Cadafal, amb la qual, ja com a director, va mantenir una intensa activitat fins a mitjan anys noranta.

En diferents ocasions Llorenç Móra guanyà també els premis literaris de Castellitx, on també aconseguí dos accèssits de poesia.

La mort arribà a Llorenç Móra just dies abans de complir els 71 anys. La festa havia de ser el proper dissabte.