Els infants aprenen a estimar la poesia entre rialles i jocs lúdics

Un taller apropa la creació visual de Joan Brossa als més petits

TW
0

Aconseguir que un grup de nins i nines s'ho passin d'allò més bé llegint i comentant poesia fora de l'escola pot semblar una tasca difícil. Virgínia Vallès, amb el taller La poètica del joc: Joan Brossa, ho està aconseguint aquests dies a Binissalem.

Fer comprensible als més petits l'univers dels poemes visuals de Joan Brossa és més concretament l'objectiu d'aquest taller que va començar el passat dijous a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem. Un grup de 12 nins i nines d'entre 7 i 12 anys iniciaren plens d'il·lusió i nervis aquestes jornades que es proposen com una interessant alternativa per als horabaixes d'estiu.

Les tres sessions del taller es duen a terme al pati de la Casa Museu «perquè els nins no tenguin la sensació de tornar a classe», explica la creadora i monitora del projecte, Virgínia Vallès. La dinàmica de les jornades també s'intenta allunyar bastant del que és habitual a l'escola: «Procuram fer-ho divertit i molt interactiu, perquè s'ho passin bé mentre aprenen», diu la monitora.

La participació contínua dels petits mitjançant una sèrie de jocs és el secret d'aquesta proposta pedagògica. Com explica Virgínia Vallès, «els poemes visuals de Brossa són perfectes per això, ja que són en sí mateixos un joc d'enginy». L'objectiu que es persegueix és que quan acabi aquest taller, els nins siguin capaços de crear els seus propis poemes visuals.

Abans d'iniciar el taller, però, la majoria d'ells no havien sentit parlar de Joan Brossa, com explica Marta, una nina d'Inca: «No sé qui és, només sé que és un poeta, però aquests dies segur que ho aprendré». Aquest no és el primer taller al qual acudeix Marta, ja que els estius passats va assistir a un de titelles i un de serigrafia organitzats també per la Casa Museu, i segons diu, s'ho va passar tan bé, «que aquest any volia repetir».