Juliol comença al Castell de Bellver amb una nit plena d'estrelles d'òpera

Cinc primeres figures de la lírica interpretaran set dels millors compositors del gènere

El gerent de la Simfònica, Abili Fort, el tenor Rene Kollo, el baríton Kurt Rydl i el president de l'associació Austríaca d'Amics de Mallorca, Josef Egger, a la residència de Son Noguera, propietat d'aquest darrer. | JAUME MOREY.

TW
0

JOANA NICOLAU.Palma.
El primer de juliol el Castell de Bellver es vesteix de llarg per acollir una vetllada d'òpera «excepcional». Presentada com una Nit d'estrelles i organitzada per l'Associació Austríaca d'Amics de Mallorca, amb la Simfònica reunirà sobre l'escenari algunes primeres figures de la lírica. Les sopranos Regina Schörg i Marcela Cerno, aquesta darrera coneguda mundialment com «l'ambaixadora de l'opereta vienesa»; els tenors Rene Kollo i Peter Dvorsky, ambdós asidus dels principals escenaris operístics del món i entre els més cotitzats i cercats, i el baix Kurt Rydl, amb un repertori de més de cent papers i també força conegut dels grans escenaris, seran els protagonistes de la nit amb l'acompanyament de la Simfònica i sota la direcció d'Edmond Colomer. L'espectacle és a benefici de Projecte Home.

El repertori escollit inclou un ampli ventall de sonoritats. Es tracta d'una selecció acurada de fragments d'obres, principalment opertures i àries, de set grans mestres de la lírica. Des de Rossini a Mozart, passant per Wagner, Puccini, els txecs Dvorak i Smetana i acabant amb Verdi formaran part del programa. Un programa, segons el president de l'esmentada associació, Komm-Rat Josef Egger, «molt romàntic pensat per una nit d'estiu a la fresca i un escenari com el de Bellver». En la selecció també s'ha tengut en compte els repertoris dels solistes que hi intervendran, ja que col·laboren desinteresadament en l'esdeveniment. S'ha de dir que el concert és posible gràcies a l'amistat d'Egger amb alguns dels intèrprets, dos d'ells, Rene Kollo i Kurt Rydl amb residència a Mallorca. El concert començarà amb Rossini (1792-1862) i la seva obra més representativa i popular, l'opertura d'El Barber de Sevilla i l'ària La calumnia.

Després de Rossini arribarà Mozart (1756-1791) amb quatre fragments d'El rapte del serral. En concret dues àries de Constanze, l'ària d'Osmin, el guardià del serrall i un duet entre aquest i Blonde. I de Mozart a Wagner (1813-1883) amb un canvi d'estil ben palès.

L'opertura del tercer acte de Lohengrin i part de l'escena final de l'acte primer de La walquiria són els fragments escollits.

De retorn al bel canto trobam el darrer dels grans compositors operístics, Puccini (1858-1924), es podrà escoltar el vals de Musetta del segon acte de La Bohème i un fragment de Tosca.

La segona part començarà amb Antolin Dvorák (1841-1904) i Bedrich Smetana (1824-1884), segurament els menys coneguts pel públic mallorquí. Del primer s'interpretarà un fragment no operístic, es tracta de la Dansa eslava núm. 8, op. 46 i l'ària que canta a l'acte primer la protagonista de Ruslaka, considerada «un autèntic conte de fades. D'Smetana s'ha escollit una mostra de la seva millor òpera amb arrels populars i que porta per títoLa núvia venuda.

Finalment, Verdi (1813-1901) tancarà el repertori. Serà amb el preludi d'Aïda per seguir amb Nium mi tema que clou Otello i acabant amb tres fragments de La traviata. Com a regal al públic està previst que tots els solistes intervenguin junts al final en el cèlebre brindis Libbiamo, ne'lieti calici.