TW
0

P. GIMÉNEZ.Palma.
Els dissenys de l'escola Blau salvaren la vetlada d'ahir a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma. El centre es va veure forçat a refugiar-se en una proposta de producció aliena, que fusionà la moda i la música per celebrar la revetla de Sant Joan.

Tot i l'afany d'obertura de la Fundació Miró, que des de la seva arribada a la direcció preconitza en totes les seves intervencions Magdalena Aguiló, una vegada més l'emplaçament del centre tornà a ser una dificultat insalvable per als ciutadans de Palma que, llevat dels implicats de manera directa en la desfilada, donaren l'esquena a l'acte. L'esdeveniment, que hauria pogut ser tot un èxit en un altre espai més cèntric, quedà per a la intimitat dels mateixos alumnes i dels seus coneguts.

L'espectacular posada en escena protagonitzada pels alumnes del centre, que també exhibiren les creacions concebudes sota la direcció de Miquel Adrover, hauria d'haver gaudit d'un públic més nombrós que el que hi assistí, format sobretot per amics i familiars tant dels alumnes com de les models. La proposta de la Fundació Miró no va atreure, doncs, ningú del carrer.

A més, l'espai no era el més adequat perquè en alguns punts dels jardins la visibilitat era nul·la i els qui no trobaren seient hagueren de veure tota la desfilada de drets.

Això sí, no es pot posar cap emperò als magnífics vestits presentats en les dues desfilades organitzades pels estudiants de l'escola que dirigeix Cris Pink. Uns dissenys que posaren la nota màgica de la vetlada al costat de la formació Contemporany Club Ensemble.

Després d'una dècada, Blau tornava a col·laborar amb la Fundació Miró per mostrar els treballs del curs en dues sessions, Tòpics del Turisme a Mallorca i L'encontre. El seu ressò es podria incrementar si se cerca un altre escenari per poder donar a conèixer al gran públic aquests treballs.

En la primera desfilada s'hi presentaren set col·leccions que es remunten en el temps per mostrar com la indumèntaria local procedent d'un context pagès i sense influències externes ha anat evolucionant amb l'arribada del turisme. En la segona, 15 models sortiren amb els vestits que confeccionaren al taller conjunt dirigit per Miquel Adrover els alumnes de Blau i de la Universitat Helwan del Caire. Aquestes creacions reberen nombrosos aplaudiments del públic i demostraren el geni creador del de Calonge.

La tinenta de batlessa Francesca Bennàssar; el regidor Rogelio Araújo; la directora Magdalena Aguiló; i el nét de Miró, Joan Punyet, valoraren els originals vestits lluïts per les models i la gran professionalitat i seriositat que aquestes demostraren en tot moment.