El jutjat número 14 de Barcelona ha sobresegut provisionalment una causa oberta per una denúncia per coaccions presentada per l'uròleg Josep Maria Gil-Vernet. La demanda es presentà després d'haver-se precintat la seva consulta i que, en una posterior visita amb el jutge al despatx, comentàs que notava a faltar l'expedient mèdic del rei Joan Carles. Tot i així, l'uròleg no arribà a denunciar formalment aquesta pèrdua i, encara que l'assumpte feia part de les diligències obertes, no es realitzà una investigació específica per saber on parava aquest expedient, si és que havia desaparegut. L'uròleg va atendre el monarca durant 17 anys, tot i que ara ja no forma part del seu equip mèdic.
L'assumpte ha generat una gran polèmica derivada d'alguns rumors que afirmen que el rei està malalt i les contradicions en l'assumpte són força evidents. Així, l'uròleg insistí ahir horabaixa que notà a faltar de la seva consulta la història clínica del monarca i per contra, la Casa Reial afirmà que l'historial del metge del rei està custodiat a la Zarzuela pel servei mèdic. L'uròleg no troba sentit a un posible robatori d'aquest expedient, i ahir assegurà que «no té res d'extraordinari» atès que a la darrera exploració que li practicaren, el rei estava «en perfectes condicions».
Aquesta afirmació del que fou uròleg del rei coincideix amb la darrera revisió mèdica practicada al monarca dilluns passat. En aquesta, els «resultats de totes les proves practicades foren absolutament satisfactòries», segons la Casa Reial.
La consulta de l'uròleg estava en un annex de la clínica Sant Josep de Barcelona, que a principis d'enguany es veié immersa en una crisi econòmica que dugué al seu tancament, emmig de les mobilitzacions i protestes dels treballadors, que s'apressaren ahir a negar qualsevol implicació en la desaparició de la història clínica del rei i anunciaren que estudien querellar-se contra el doctor Josep María Gil-Vernet per «insinuar» que podrien tener-hi alguna responsabilitat.
Indicis
La jutgessa encarregada de la denúncia per coaccions, després de prendre declaració a Gil-Vernet i alguns treballadors, decidí el passat 30 d'abril sobreseure provisionalment el cas, en no existir indicis de l'autoria de dites coaccions.
Els treballadors recordaren que durant el tancament que realitzaren pel conflicte laboral es féu a l'interior de la clínica, independent de l'annex del metge. Així mateix, recordaren que l'interpel·laren durant les diligències per aquest assumpte i que, fins i tot el jutge, els digué que «no contestàssim a la pregunta perquè no venia al cas».
Les mateixes fonts remarcaren que només tenien accés als expedients dels pacients de la clínica, però no a les fitxes dels pacients del doctor Gil Vernet perquè sempre estaven al seu despatx.
D'altra banda, el misser dels treballadors de la clínica, Francesc Gallisá, declarà que «ningú no es creu que una història clínica del rei estigués allà, i que si era cert, estava mal fet».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.