Cal recordar que aquesta estructura se conservava intacta des del segle II abans de Crist. A començament d'any s'iniciaren els treballs d'excavació que se perllongaran tot l'estiu amb el reforç de vuit becaris.
De moment, segons l'arqueòleg, s'han diferenciat dues zones a l'interior de la cova. La més profunda, en què la disposició de les restes és «desordenada» i s'hi acumulen les d'almanco quinze humans i la més propera a l'entrada. A aquesta s'han localitzat restes de tres humans col·locats en posició fetal i amb peces de ceràmica que feien part de les seves pertinences personals.
El setembre està previst que totes les restes humanes, «que se troben molt ben conservades», ja hagin estat extretes i començarà el seu estudi, tant pel que fa a ADN com a sexe, edat, ossos... Aquests estudis els duran a terme els laboratoris d'Antropologia de l'Autònoma de Barcelona i de Genètica de la UIB.
D'altra banda, la part exterior del túmul de Son Ferrer ja està restaurada del tot i en acabar d'extreure el material de l'interior de la cova funerària és farà el mateix perquè pugui ser visitada. La senyalització dels jaciments i dels camins per arribar-hi, així com els punts d'interès es farà passat l'estiu i es posarà en marxa a finals del 2005.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.