L'àlbum, elaborat als estudis Ona digital de Bunyola, ha estat produït per Miquel Brunet i Miquel Llinàs, encarregats del so i les mescles. El disc ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, el Departament de Cultura del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.
Com explicà Miquel Brunet, d'Ona digital, «aquest disc entronca amb la línia editorial de Sons d'una illa, una col·lecció que nasqué per documentar enregistraments de música d'arrels tradicionals». No és estrany que els xeremiers de Son Roca, hereus d'una tradició familiar de més de cent anys, fossin l'agrupació perfecta per continuar la sèrie iniciada per Ona. «Els Xeremiers de Son Roca són tot un referent i amb els quals gairebé tenim un cordó umbilical amb les arrels, i que han sabut combinar enregistraments històrics amb nous arranjaments».
Com explicà el jove Pere Joan Martorell, encarregat del flabiol i tamborí, «els nostres objectius en l'enregistrament eren aconseguir que s'escoltassin aquestes antigues peces, rescatades d'antigues cintes domèstiques on se senten les cançons que feien sonar Mestre Jaume i Mestre Pep, i dur-les cap a una actualització on tots els temes són representatius del seu repertori, que tenien tan gelós com el de totes les colles de Mallorca».
Guillem Ginard, director general de Cultura del Consell de Mallorca, destacà en aquest disc «un signe d'identitat que es pot sentir amb l'orella i amb el cor emocionat». Per altra banda, Rafel Bosch, director de Planificació i centres de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear apuntà la importàncià d'aquest enregistrament com «eina educativa imprescindible, i que anirà a totes les escoles i conservatoris perquè els escolars puguin conèixer les xeremies».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.