En aquest espai, a més a més dels treballs propis de la restauració també es farà «pedagogia de l'arqueologia» i es difondran valors essencials «per a la valoració del nostre patrimoni, un element molt important de la nostra identitat com a poble», explicà Mas.
El projecte concret serà presentat als mitjans de comunicació d'aquí a dues setmanes i per això no es va voler especificar res més. El director insular Mas i el conseller d'Ordenació del Territori, Miquel Vicens, també varen explicar als arqueòlegs que el seu departament té previst incrementar de forma notable la partida pressupostària dedicada a arqueologia i patrimoni en el proper exercici.
Aquests pressuposts permetran, segons Vicens, començar el pla insular de gestió del Patrimoni Històric; la base de dades cartogràfica i d'elements patrimonials de l'illa i el mapa temàtic que «permetrà difondre tots els valors patrimonials de Mallorca i valorar tot el que tenim».
Un altre dels objectius primordials del departament de Patrimoni del Consell serà la recerca de patrocini entre les grans empreses i les entitats bancàries. «En molts de llocs d'arreu del món les empreses inverteixen en patrimoni i obtenen una gran rendibilitat. Això aquí passa molt poc, i és un aspecte en què hem d'incidir», va dir Vicens.
El conseller també va especificar que «la recuperació i la difusió del patrimoni arqueològic pot ser molt important per donar alternatives al turisme de sol i platja». Segons el conseller, Mallorca «es podria beneficiar molt i treure una gran rendibilitat d'invertir en patrimoni».
Per la seva banda, l'arqueòleg Ferran Tarongí, president de la secció d'arqueologia del col·legí de llicenciats de les Illes Balears, va assegurar que «estarem expectants i vigilants» per veure com es desenvoluparan aquests projectes de la institució.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.