TW
0

J. CASTELLS. Palma.
La banda mallorquina Glycerine entrà fa poc als estudis de so Cosmic Blend per enregistrar el seu segon disc. Després del seu àlbum de debut, Trying to smile, elaborat tan sols en 27 intenses hores i en tres estudis diferents, els mallorquins han decidit encarar els projectes amb més calma i preparar un treball curt, intens i ple de píndoles d'aquell rock and roll que no passa dels tres minuts. Biel Ramis, baix; Rafel Alemany, guitarra i Lluís A. Segura, veu i bateria s'han centrat a mirar de manera directa la llavor de la seva inspiració. Lluís A. Segura contestà les preguntes de Diari de Balears.

-La gran majoria de les cançons que s'inclouran en el disc s'ha creat al local d'assaig. Rafa improvisa un riff, jo hi fic un ritme i Gaby li dóna cos amb el baix. A partir d'aquí hi afegim una melodia de veu, encara que en aquest disc hem duit a terme alguns canvis de darrer minut a l'estudi. És bo que hi hagi una certa espontaneïtat en la gravació.
-Qui s'ha encarregat en aquesta ocasió de la composició dels nous temes?

-Té nom, el disc? Quants de temes inclourà?
-El disc encara no ha estat batiat, encara que ja n'estam pensant alguns. Però sí que hem decidit quantes de cançons durà. Dotze, i no quinze com l'anterior. Ja en tinguérem a bastament començant amb un disc tant llarg. Ara en toca un de curt i de més directe.

-Ha evolucionat respecte del «Trying to smile»?
-Sí. La majoria de les cançons no passa de tres minuts, i en total poc més de mitja hora d'audició. El so està molt més ben treballat perquè ens hem dedicat molt a cada cançó. Una darrere l'altra. Hem posat esment en la producció, en els detalls i la interpretació.

-Com valorau el resultat?
-Hem gravat algunes de les millors cançons que hem compost, com Sitting in the backyard, que probablement clourà el disc, que és una de les favorites a més d'Empty News. Acostumats a escoltar els temes només amb baix, bateria i guitarra ara tenim de tot. Recomanam escoltar-ho amb els auriculars per no perdre'n detall. S'hi pot escoltar un ca lladrant i tot.

-Voleu dir que ha canviat la instrumentació?
-Toni Noguera és un sibarita del so. Enregistrar amb tots els seus mitjans és tot un luxe de comoditat i de relax. Tan sols amb els micròfons que té a l'estudi pot fer que una pandereta de Nadal soni com els àngels. En aquesta ocasió hem enregistrat mandolines, corda, molta percussió i també alguna secció de vents.

-Quan es presentarà el disc?
-En farem una actuació doble, a Palma i a la Part Forana. Amb una sola entrada es podran veure els dos recitals, probablement per setembre, quan surti el disc.