El trajecte del bus turístic exclou la Fundació Miró «per un problema físic»

Els responsables de Cort cerquen solucions per salvar les dificultats d'ubicació del centre

L'anagrama de la Fundació Miró no respecta els criteris de reproducció i ha de modificar-se.

TW
0

P.GIMÉNEZ.Palma.
A punt de complir-se un any de la posada en marxa del bus turístic CitySightseeing, la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma continua sent marginarda del trajecte. L'aturada prevista incialment com una de les més destacades de la línia, ha estat desestimada per un problema que des de l'Ajuntament es justifica com a «físic».

Per si això fos poc, el logotip de la Fundació que apareix als vehicles inclompleix la normativa del llibre d'imatges que assenyala els criteris d'utilització de l'anagrama i haurà de ser modificat. En un intent de donar major relleu a la figura de l'ocell que evoca als autobusos l'anagrama de la Miró «es va cometre el 'pecat' de pintar-la en color blanc», digué Araújo, «i, s'haurà de modificar». Segons el llibre d'imatge de la Successió Miró, que permet l'ús del logotip a la Fundació, l'ocell haurà de representar-se amb un traçat blau damunt tot el fons vermell, o damunt un fons tot blanc. «Se n'han fet proves de color», i el més segur és que s'opti per la primera opció.

Segons Rogelio Araújo, regidor de Cultura, les dimensions del vehicle «fan impossible fer la volta sense anar fins a la Bona Nova o Cala Major». «Pujar a la Fundació és important, però suposaria una pèrdua de 20 o 30 minuts fins a recuperar el punt de partida, retardaria la freqüència de la línia -de 20 minuts- i obligaria a recórrer un tram que no té major interès pel turista», segons Alvaro Gijón, regidor de Trànsit i Transports i president de l'EMT.

Mentre que el nét de Joan Miró, Joan Punyet, lamenta que el bus no arribi al centre i opina que «també es pot considerar un engany al turista perquè molta gent hi puja pensant que el bus s'hi atura», els responsables directes de la seva gestió s'han plantejat tota una sèrie d'alternatives per pal·liar el problema. «Tots sabem on està la Fundació i hem de col·laborar per salvar aquests problemes». La batlessa de Palma, Catalina Cirer, destacà que la Fundació Miró «és un tema prioritari» per a l'equip de Govern de Cort. «Volem preservar-la i potenciar-la com a destinació turística i cultural» i «hem de confiar que els tècnics ens donin la solució adequada», afirmà.

Així, Alvaro Gijón recordava que la línia regular número 6 «té accés a la Fundació». Això no obstant, el regidor de Transports descarta la possibilitat d'adherir un distintiu informatiu als vehicles per facilitar la informació, ja que «tenim 140 autobusos i no sempre es destinen a la mateixa línia». En opinió de Gijón, la feina que s'ha de desenvolupar «és la d'informar com arribar i, el que sí pretenem és que els plans de la línia contenguin aquesta informació».

Per la seva banda, Rogelio Araújo ha presentat una proposta, «pendent d'un estudi de viabilitat», que pretén «incloure a la ruta del bus turístic el Museu de Sant Carles i, des d'allà, posar un servei d'autobusos llançadora per portar els interessats a la Fundació». Araújo afirmà que el problema d'accés a la Fundació «el tenim molt present», i destacà que la comissió de Govern de la Miró ha redactat un Pla estratègic de comunicació i difusió en el qual es recull la problemàtica que afecta la Fundació.

Per la directora del centre, Magdalena Aguiló, la solució d'Araújo «me pareix una proposta intermèdia» però accepta que el problema físic existeix. Aguiló també va fer la seva proposta: «Un bus en exclusivitat per a la Fundació en què ja es donàs informació sobre el centre». Aquesta idea va ser refusada perquè «incrementa les despeses de manteniment i planteja el problema de cobrir els diferents torns del xofer», segons els responsables.