TW
0

Entre 150 i 300 fols. Això és el que hauran d'escriure tots els aspirants al premi de narrativa més ben dotat en llengua catalana, el premi Mallorca. El Consell Insular, entitat convocant, en va donar a conèixer les bases i els jurats en les modalitats de narrativa i de poesia.

En l'acte de presentació, flanquejaven la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, el director insular de Política Lingüística, Miquel Julià; i el secretari del Gremi d'Editors, Lleonard Muntaner. Munar va explicar que «el premi es donarà durant la Diada de Mallorca del 2005. Per nosaltres és molt important poder relacionar iniciatives tan importants com aquestes amb els símbols inherents a la Diada de l'Illa. Creim que una cosa pot reforçar l'altra».

La presidenta es disculpà que el premi no s'hagi convocat enguany. «La quantitat econòmica, el prestigi i la publicitat que en volem fer tant a Catalunya com al País Valencià, Andorra i Perpinyà fan que sigui impossible concedir-lo abans del 2005, perquè volem que el guanyador d'aquest premi sigui el millor possible».

Així, els encarregats de dirimir qui s'endurà els 70.000 euros del certamen de narrativa seran Guillem Frontera, Josep A. Grimalt, Gabriel Mesquida, Maria Rosa Planas i Antònia Vicens. El jurat del premi de poesia, dotat amb 10.000 euros, l'integraran Bartomeu Fiol, Miquel Cardell, Gabriel Florit, Margalida Pons i Olga Xirinacs.

Totes les obres s'han de firmar amb pseudònim i es poden presentar en qualsevol terminal del registre general del Consell de Mallorca fins dia 30 d'abril del 2005. En les edicions dels textos premiats hi figurarà el lema «Premi Mallorca 2005» i cada una de les modalitats i el logotip de la Presidència del Consell de Mallorca.

Muntaner, per la seva banda, va explicar que «el Gremi d'Editors vol donar a aquests guardons la importància que els pertoca: trobam que és molt important perquè donarà molt de prestigi a Mallorca». A més, Muntaner va aprofitar per recordar que el suport genèric de les instucions a la publicació de llibres en català «és imprescindible» per a la supervivència del sector.