Sean Scully: «El Museu Es Baluard és un espai carregat de poesia»

L'artista visità ahir el centre i alabà la seva concepció arquitectònica

TW
0


L'artista nord-americà nascut a Dublín Sean Scully exposarà d'aquí a dos anys un seguit de noves obres a Mallorca. Així ho va explicar a Diari de Balears després d'una visita realitzada ahir al matí al Museu Es Baluard. Scully explicà que «m'agrada planificar amb temps les meves exposicions, el meu treball. Sempre ho faig igual. Per a mi la pintura és una forma d'art que necessita molt de temps per evolucionar perquè suposa la relació de la vida intel·lectual amb l'emocional, i aquesta combinació és difícil de relacionar amb poc temps, per això sé que no exposaré a Mallorca fins d'aquí a dos anys».

El pintor restarà a l'Illa fins al proper diumenge perquè dilluns s'ha de reincorporar a les classes que imparteix aquests dies a Munic. «Tenc 35 alumnes i no tots són pintors, només la majoria, als quals els enseny a interpretar la pintura».

«És un espai molt poètic, amb aquestes vistes a la Seu i als murs». Així va definir Scully el Museu Es Baluard. «M'encanta la coordinació entre allò antic i el contemporani. Ha quedat un museu molt maco. Infraestructures com aquestes només es poden donar a Europa, als Estats Units és molt diferent. El que em fascina d'aquest museu és la correspondència entre els diferents nivells i la seva arquitectura, on es pot veure una evolució entre un passat fort i carregat d'història i un futur possible. Les vistes de cap a la Seu són fantàstiques».

Scully també va parlar sobre la col·lecció que es pot veure al museu i assegura que «hi ha algunes parets que em molesten per poder observar les obres amb perspectiva. Però així i tot, en els espais més amplis, es poden observar molt bé les obres. El que m'agrada del museu és que té una alçada molt bona, però crec que hi ha un problema de massa quantitat d'obres. Així hi tot hi ha algunes peces molt bones».

L'artista té una peça al museu, amb el títol de Mèrida. És del 2001 i es tracta d'una sèrie de 16 fotografies a color. Des del 1975 Scully, que va néixer a Dublín, viu i treballa a Nova York, però fa llargues estades a Londres i Barcelona, on té taller. El pintor, que des del seu debut va renunciar a la figuració, profundament influenciat pels expressionistes abstractes americans i molt especialment per Rothko, també va parlar sobre la museística actual i assegurà que «els governs de tot el món haurien de tenir més clars els seus compromisos de cap a l'art actual i la museística».