El volum es presenta en format de converses, cartes i e-mails que podrien haver mantingut els líders del món per dur el planeta a la caòtica situació actual. «Imaginar converses mantingudes entre Bush pare i Bush fill borratxo de tant de menjar bombons de licor, o entre Aznar i el rei o fins i tot Carod-Rovira en la seva reunió a Perpinyà».
Després dels esdeveniments que envoltaren les eleccions passades, el final del llibre queda incomplet, però sense que això afecti els capítols clau com el conflicte de Perejil, els atemptats de Nova York o l'enfonsament dePrestige. «La feina més grossa fou agafar i analitzar els anuaris i mirar data per data el que havia passat. Amb això imaginàrem possibles converses entre els protagonistes dels fets i els possibles resultats d'aquestes. Al final d'aquest procés ja li havíem agafat efeeling i possiblement el llibre tindrà una segona part».
Segons Albà, el resultat no és un llibre sinó «un recull de documents, que queda més clandestí». Amb l'objectiu que la gent reflexioni, l'humorista vol que els lectors «es despertin». «Vull canviar el món. S'han de normalitzar les paròdies, em preocupa que el món sigui governat per gent que hauria d'estar venent cotxes».
Toni Albà, que es defineix com «un bufó amb la funció de posar el dit sobre les ferides de la societat», prepara en aquests moments un espectacle teatral que s'estrenarà per novembre, Els bufons del regne. Mentrestant, continua participant en el programa de TV3 Una altra cosa, dirigit per Andreu Buenafuente, i interpretant al teatre Brams o la kumèdia dels Herrors.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.