Considerada una de les artistes més destacades de la seva generació, Aláez continua creixent personalment i professionalment com testimonien els seus nous projectes: una instal·lació al Palais de Tòquio; crearà a Hèlsinki un dels seus clubs; intervindrà en la Biennal de Corea amb un prototip de cabina de bellesa; i acaba d'enregistrar un LP al costat d'un duet de música electrònica, aconseguint dur «el meu treball fora d'un museu».
Un treball, d'altra banda, que en moltes ocasions ha vist qüestionat. «Allò que té de bo i de dolent la meva feina és que som jo. Si som del teu gust, t'agrada la meva obra, i si no, la pots avorrir». Tanmateix, Aláez afirma que «m'agrada que qüestionin la meva obra, perquè pens que he tocat alguna tecla. Pens que l'artista ha de ser independent de les opinions. En el món de l'estètica, tot és molt subjectiu».
En tot cas, el que preocupa l'artista «són els prejudicis brutals que hi ha cap a l'art». Ana Laura Aláez critica «la mancança d'una política cultural correcta», que fa que encara es vegi l'art des del mite o com una presa de pèl. «El problema és que la gent no s'apropa a les coses de manera natural i això hauria d'ensenyar-se des de l'educació infantil». En el decurs de la seva sessió, Ana Laura Aláez projectarà una de les seves creacions audiovisuals: Superficiality. Els treballs de l'artista amb el vídeo es remunten a l'any 2000.
«Quan vaig començar va ser perquè realment necessitava fer-ho. És com si provàs d'ubicar una idea en la tècnica que li fos més adequada». D'aquesta manera la bilbaïna justifica la utilització de les noves tecnologies en les seves creacions «i no perquè sigui modern. Per mi, modern és una cosa que sigui molt personal i que pugui comunicar alguna idea que, generalment, no et pots trobar», puntualitza.
Aláez intervindrà avui horabaixa a la primera de les sessions del cicle «Paisatges», organitzat per l'Àrea de Difusió Cultural d'Es Baluard «amb l'objectiu d'obrir la mirada al paisatge» mitjançant diferents perspectives. Així, mentre que la sessió de demà versarà entorn de la part més pràctica del cicle, avui, a partir de les 18.30 hores, el comissari independent Pablo Rico, Ana Laura Aláez i l'ecòleg Antonio Martínez abordaran la noció de paisatge des d'una perspectiva històrica, artística i científica, respectivament.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.