Ferrer, en aquesta ocasió, analitza les relacions de March amb la Segona República, la seva contribució financera al cop d'Estat del General Franco, el control de la premsa de Madrid, el contraban d'armes i el doble joc que va fer March amb els nazis i amb els aliats, així com els suborns que féu als generals franquistes perquè Espanya no participàs en la segona Guerra Mundial.
Ferrer ha emprat per redactar aquesta segona part del llibre els documents que ha trobat en els arxius de Madrid, Barcelona, Palma i Anglaterra, i considera que ara per ara el tema està tancat. «Només es podria continuar si apareguessin nous fons documentals i papers, o si la família ens deixàs accedir als seus», explica Ferrer. Una altra possibilitat seria que apareguessin informacions importants en el fons Antoni Maria Ques, conservat a Alcúdia i que ara s'està classificant i quedarà obert per als investigadors a partir del mes de juliol o agost.
«Amb aquests arxius per ventura podrem saber més coses sobre negocis d'en Verga, sobre el contraban, la parcel·lació de finques i el contraban de guerra, sempre que els papers que ens interessen no hagin estat destruïts, perquè eren papers molt compromesos».
Tot i que és un llibre d'història, l'autor assegura que la vida de Joan March també podria ser un llibre d'aventures. «Estic convençut que si Hollywood conegués la història de March ja li haurien fet una pel·lícula, és un personatge molt atraient, digne d'una novel·la». Pere Ferrer explica que «en aquells anys va ser vertaderament la cara oculta del poder».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.