Fins a quatre poetes de les illes Balears participaran al V Encontro internacional de poetas que se celebrarà a la ciutat portuguesa de Coïmbra des de dijous i fins diumenge. Els illencs participants en aquesta trobada són Sebastià Sansó, Ponç Pons, Arnau Pons i Bernat Nadal.
L'encontre l'organitza el grup d'estudis angloamericans de la Facultat de Lletres de Coïmbra. A banda del premi Nobel Heaney hi participaran alguns conradors de versos lusòfons dels més importants dels països de Cap Verd, Brasil, Santo Tomé i Príncep i Portugal.
El poeta menorquí Ponç Pons va explicar que «és molt important que els illencs participin en aquest certamen, per tal que el català sigui present en una cimera tan important. Hem de tenir en compte que hi haurà una de les principals figures internacionals de la poesia actual, Seamus Heaney, amb la qual cosa tendrem moltes oportunitats per aprendre moltes de coses. Seran unes jornades d'intercanvi creatiu i, com sol passar sempre en aquests dies i en aquests festivals, es produirà un intercanvi d'idees important, que és el que més ens servirà a tots els assistents en aquest esdeveniment, el que tots cercam».
Aquest encontre, un dels festivals de poesia més importants del món, tant pel gran nombre de poetes que hi participen com per la qualitat literàia dels mateixos, tendrà com a protagonista essencial el premi Nobel del 1995, Seamuys Heaney.
L'irlandès -considerat el major poeta viu del seu país i un dels més importants en llengua anglesa- serà investit diumenge doctor honoris causa per la universitat de Coïmbra, en un acte al qual assistiran els escriptors que participen al festival, i entre ells els quatre illencs.
La coordinació de la presència dels catalanoparlants a Coïmbra ha anat a càrrec de Sebastià Sansó. El jove poeta manacorí (membre del grup de música Espiral d'Embulls) va estar estudiant a la universitat lusitana i per això ha estat l'encarregat de dur els illencs al festival.
Segons va explicar a Diari de Balears el menorquí Ponç Pons, que hi participa en la seva doble vessant d'escriptor i traductor, «és una molt bona oportunitat perquè la veu de la poesia en català i especialment la de les Illes se senti en un festival que té molt de prestigi i que convoca veus molt importants de tot arreu».
El festival organitza durant els matins del cap de setmana taules rodones al voltant de la creació i del fet literari, mentre que els horabaixes els diferents indrets de la ciutat dels estudiants es converteixen en els auditoris des d'on els rapsodes declamaran les seves creacions. Com que enguany el Nobel irlandès serà el gran homenatjat, moltes de les taules rodones versaran sobre la seva obra i el paisatge literari que impregna les seves composicions.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.