JOANA NICOLAU.Palma.
L'artista Miquel Barceló ja ha realitzat les primeres proves dels cinc vitralls per donar llum a la ceràmica que recobreix la capella de Sant Pere. Tot i així, la Fundació Art a la Seu encara no té cap cèntim assegurat per fer front a aquesta segona fase, pressupostada en un milió d'euros.
Els vitralls està previst que es facin a Tolosa i no seran figuratius, sinó simplement filtres de la llum natural. Llabrés explicà que es tracta d'«una combinació de colors que realcin la ceràmica en sintonia amb la llum mediterrània i atorguin a la capella un ambient adequat per a la pregària». El delegat diocesà de Patrimoni feia pública aquesta informació després de la reunió ordinària del patronat d'Art a la Seu, integrat pel Bisbat, la Universitat, el Govern, el Consell i Fundatur.
El delegat diocesà de Patrimoni i portaveu de la fundació, Pere Llabrés, explicà que s'intensificaran els contactes «amb empreses mallorquines» per a què «abans de final d'any» pugui signar-se el contracte pels vitralls. Per fer-ho, és necessari que la fundació aconsegueixi, al manco, un 33 per cent del milió d'euros acordat i, segons digué, «hi ha ànims i bones perspectives».
A més d'empreses, la fundació tornarà tantejar Cort per a què s'impliqui en el projecte «en la mesura de les seves possibilitats». Cal recordar que el Govern i el Consell ja han fet importants aportacions en la primera fase. La darrera d'elles fou la institució insular que donà 600.000 euros.
A la reunió s'aprovà la presidència de la fundació per part del nou bisbe, Jesús Murgui, qui, d'acord amb Llabrés, afronta el nomenament «amb coratge i ànim» i l'únic que ha demanat és que «amb la intervenció es respecti molt el caràcter sagrat de la Seu». Un altre dels punts de l'ordre del dia era aprovar els comptes del 2003. A hores d'ara sols manca un pagament per liquidar la primera fase i es realitzarà quan tota la ceràmica estigui instal·lada i l'arquitecte diocesà, Sebastià Gamundí, atorgui el vistiplau. La Fundació no volgué especificar a quina quantitat puja aquest darrer pagament, i es limitar a especificar que «hi ha doblers a bastament».
En aquests moments, tota la ceràmica ja és a Palma, però encara no hi ha una data, ni tan sols aproximada, per a què tot el mural estigui instal·lat. Llabrés argumentà aquest fet en la complexitat del sistema de muntatge. Es realitzà a partir de la unió de les peces ceràmiques tal com surten del forn i els cruis que s'han format en el procés de cocció. El que sí afirmà Llabrés és que actualment s'han col·locat tres quartes parts de les peces ceràmiques, en concret la part frontal, amb el Crist, i les zones superiors dels laterals.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.