Cort coordinarà amb associacions i entitats la política d'exposicions

El regidor Araújo convocarà una reunió per debatre el programa

TW
0

JOANA NICOLAU.Palma.
El regidor de Cultura de Palma, Rogelio Araújo, es reunirà amb entitats i associacions vinculades amb el món artístic per tal de promoure un debat sobre els espais expositius municipals. L'objectiu, segons explicà, és donar a conèixer les exposicions previstes a curt termini i a la vegada establir vincles que duguin a una major coordinació i consens entre el sector... «En definitiva, es tracta que el sector estigui informat en tot moment del que fa Cort en aquesta matèria i pugui contribuir amb noves idees», explicà.

Aquest informe, entre d'altres aspectes, destaca que «l'Ajuntament de Palma ha de desenvolupar una política expositiva en la qual es prevegin programes d'actuació molt diversos». Un fet que té lloc per «l'especificitat de les línies de treball que duen a terme tant el Govern com el Consell». Segons Cort, el Govern se centra en mostres de pintors joves o puntuals exposicions a sa Llonja; i el Consell, en fotografia o pintors estrangers vinculats a Mallorca. Incidí que si Cort no aposta per aquesta diversitat, «algunes ofertes quedarien totalment desateses».

Com a punt de partida per a aquesta reunió, per la qual encara està pendent fixar la data, el regidor informà que es disposa d'un informe realitzat a petició de l'oposició sobre els criteris de les línies expositives del Casal Solleric, el Casal Balaguer i ses Voltes.

Entre la diversitat de línies expositives que cobreix Cort s'especifiquen mostres d'artistes internacionals, revisions d'artistes històrics de les Balears, revisions d'autors de les generacions immediates, l'atenció constant a l'art jove i les propostes plàstiques més innovadores, el còmic o les exposicions de caràcter històric. Amb aquestes línies bàsiques d'actuació, en el seu conjunt, la regidoria de Cultura pretén que «serveixin per acostar els valors més significatius de la plàstica contemporània a tots els ciutadans, a les persones de totes les edats, als especialistes i als neòfits, als estudiants... de manera que esdevinguin un pont sòlid i efectiu entre el públic i aquest territori tan complex i a la vegada tan apassionant com és l'art contemporani».

L'informe considera que el programa que du a terme Cort troba «una resposta adient» per part del públic i com a aval esmenta «l'alt nombre de visitants que rebé el Solleric durant l'any passat, 114.254, i entre el primer de gener i l'abril passat, en què s'arribà als 32.450 visitants».

Tot i així, l'informe també esmenta la necessitat d'activar programacions d'atenció més específica a l'escultura urbana, l'arquitectura o el còmic i la fotografia, sense obviar els nous llenguatges plàstics. Així mateix es proposa la possibilitat de plantejar mostres transversals o exposicions temàtiques d'especial significació, que permetin integrar en una mateixa proposta autors de diferents generacions i obres de diversos corrents estilítics.