TW
0

AMALIA ESTABEN. Palma.
El nucli de Sant Jordi va viure amb una assistència massiva de públic la IV edició de la Fira del Caragol, jornada que va acompanyar un sol radiant. A partir de les nou del matí els organitzadors sortiren als carrers com cargols després de la pluja, ja que la vigília havien anat a dormir a «les tantes». Pep Maria Lendines, veterà fundador de la Fira, va assenyalar que «la mostra de receptes de caragols havia despertat de nou molt interès i la gent va gaudir passejant i degustant alguns plats del mol·lusc terrestre».

El premi Bover va anar a Margalida Carrió «Povil», amb la recepta «calamars farcits de caragols». El primer premi de plats tradicionals va ser per a Guillem Catalá «President», amb «caragols amb faves tendres». Antònia Puigserver i les seves «Burballes amb caragols» guanyaren el segon premi. El tercer en aquesta categoria fou per a Margalida i Toni Caldentey per la seva «fideuà de caragols. El primer premi de plats innovadors va anar per a Margalida Bauzà amb «cebes farcides de cargols», mentre que Antònia Vives se'n dugué el segon amb el seu plat «peus de porc amb caragols».

Durant el matí el públic va poder visitar els nombrosos estands d'artesans col·locats als carrers limítrofs a la plaça del nucli, a més de l'exposició d'eines antigues. Al migdia la batlessa de Palma, Catalina Cirer, va tallar la cinta inaugural acompanyada pel director general d'Agricultura del Govern balear, Gaspar Oliver; els regidors Margalida Ferrando i Sebastià Sansó i l'organització.

El públic va poder degustar una enorme ensaïmada que va aportar el pastisser Juan Coll i ja a la plaça els diferents plats de caragols preparats per restaurants i veïns. Es van despatxar en total uns 2.000 quilos de caragols.