-A Barcelona sí, hi ha actes en què fins i tot el gruix principal del públic és jove. Clar que són aquells de poesia més experimental o plantejada des de l'escenificació. Als joves els entusiasma la poesia de Casasses i del seu grup poètic, arrosseguen molta de gent.
-A aquests també els entrevistarem a les escoles. Evidentment desconeixen aquest tipus de poesia, només coneixen la més clàssica, la que sí que ha arribat. Contràriament al que ens pensàvem la poesia els agrada.
-Com sorgeix el vostre treball?
-Jo som patrona de la Fundació Joan Brossa i des d'aquesta entitat tenim una premissa que és fer arribar la poesia a la gent jove, perquè des de nins s'hi aficionin. Així mateix, treball a la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Formació del professorat i des d'allà vam tenir la idea de mirar què passava amb l'ensenyament de la poesia a les nostres aules. La realitat no ens va satisfer i vam començar a treballar.
-Com detectaren els problemes i quins són?
-El primer que férem va ser passar un qüestionari a les persones joves que assisteixen als actes poètics.
-Perdoni la incredulitat, però els joves assisteixen a actes poètics?-I què explicaven aquests joves?
-Que precisament el tipus de poesia que els agrada és aquesta, la que cerca un llenguatge diferent, però proper a la realitat, la que ofereix propostes trencadores. El festivaPropost que es fa cada novembre està ple de joves. Es tracta d'una poesia que no ha entrat mai a les escoles.
-I la resta de joves, els que no van als actes poètics?
-Aleshores, quin és el problema?
-Els adolescents el que no volen, segons el que ens expliquen, és que els imposin el comentari d'un sol poema. Volen tenir llibertat per poder triar i també volen que els professors els escoltin i no els imposin una determinada interpretació d'un poema. En definitiva, el que volen és llibertat per poder triar la poesia que els agrada i llibertat per poder pensar per si sols què els suggereixen aquells poemes.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.