Emy Forná és una dona de 43 anys que va venir un any de vacances. Va conèixer el seu amor aquí i li va fer abandonar el seu país, les illes Feroe, que es troben entre Islàndia i Escòcia. Deixà la seva cultura i es va haver d'adaptar a una nova vida. D'això ja en fa vint anys. Té el títol de secretària de lletrats i, tot i que no exercesqui aquest ofici, diu que «faig feina tot el dia perquè som mestressa de casa». Té tres fills que estima molt.
-Quina edat teníeu quan vinguéreu a Mallorca?
-La primera vegada, devuit anys.
-Vinguéreu acompanyada?
-Sí, vaig venir amb una amiga. Inicialment, havien de venir els meus pares, però al final van tenir un problema i varen decidir regalar-me el viatge.
-On us allotjàreu?
-A Portocolom, a l'hotel Cala Marçal.
-A quina època de l'any?
-Vaig arribar el mes d'agost i vaig ser-hi dues setmanes.
-Quines coses us sorprengueren d'aquesta illa?
-Quan vaig venir, només vaig conèixer l'estiu. La primera vegada que vaig passar l'hivern aquí em sorprengué el fred de les cases.
-Per quin motiu decidíreu quedar-vos?
-Vaig enamorar-me d'un al·lot mallorquí, ens escrivíem i ens vèiem, fins que l'any 1983 em vaig decidir a quedar-m'hi definitivament.
-Us costà elegir entre el vostre país i Mallorca?
-Home, és que l'amor... Jo volia que ell vingués amb mi, però al final, mira, aquí som. Em va costar molt deixar el meu país.
-Va ser un gran canvi de costums, ambients...?
-Uf, va ser un canvi molt gran.
-Trobau a faltar res en concret?
-Sí, enyor la meva família i, bé, en realitat ho trob a faltar tot.
-Us costà fer noves amistats?
-La veritat és que no sabia l'idioma, així que em va costar bastant. El meu actual marit i jo, quan ens coneguérem, ens comunicàvem en alemany.
-Quin idioma es parla al vostre país?
-El feroe.
-Ens podríeu explicar algun costum: menjar, festes...
-Un menjar típic és a base de carn de porc. La penjam i, abans que estigui seca, la bulllim i en feim sopa. També menjam balena, peix assecat. Pel que fa a festes, el típic són les revetles de cada any.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.