TW
0

B.M.Palma.
Per primera vegada en la història de l'Acampallengua hi hagué un espai de pensament en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears. Joan Antoni Mesquida, professor de Filologia Catalana de la UIB i vicerector d'alumnes, fou un dels convidats d'ahir. Mesquida repassà els reptes lingüístics de la institució que representa en el començament del segle XXI. Segons el conferenciant, un dels grans objectius per aquests anys a venir ha de ser «desenvolupar un pla personalitzat per a cada professor a fi que de cada vegada els docents s'animin a fer les classes en català». Així mateix, però, reconegué que «és una qüestió molt difícil degut a la llibertat de càtedra, que permet a l'ensenyant utilitzar la llengua oficial que vulgui». I afegí que «l'important és donar facilitats, que la gent no pugui dir que no sap com fer-ho».

Un altre dels protagonistes de l'espai UIB fou la revista Lluc. Damià Pons, exconseller de Cultura i director de la publicació, s'encarregà de presentar-la en el marc de l'Acampallengua. Pons recordà que «des de l'any 68 aquesta revista es publica íntegrament en català i ofereix una temàtica plural, i en aquesta nova etapa no volem sinó continuar en la mateixa línia de militància lingüística i de volada intel·lectual, volem un producte que vagi adreçat a persones amb inquietuds».

Lluc és una revista d'aparició bimestral en la qual hi ha un apartat destinat a qüestions locals i internacionals, un espai dedicat al teatre, una secció d'investigació divulgativa i comentaris sobre les últimes novetats bibliogràfiques. L'objectiu dels seus editors és convertir-la en un referent en el marc de l'àrea catalanoparlant, i per aquest motiu en els pròxims mesos se'n farà una presentació a Menorca, Eïvisa i a Barcelona.