Les activitats del capvespre foren un èxit

Tothom trobà atractiu algun dels diversos tallers o de les conferències que estaven programades

TW
0


A les dotze del migdia un grup de xeremiers i de caparrots sortiren des de la zona d'acampada per anar fins a l'Ajuntament, on es féu la presentació oficial de l'Acampallengua, que donà el sus a l'edició d'enguany. I l'horabaixa començaren els tallers i les conferències.

Al centre cultural de Pollença hi havia l'espai UIB, on es debaté sobre el futur de la llengua catalana. Prop d'un centenar de persones anaren a les conferències. Entre d'altres, hi intervengué el sociolingüista Isídor Marí, qui meravellà els oients amb les seves reflexions sobre la interculturalitat en el món actual. Damià Pons, exconseller de Cultura, i Pilar Arnau, exdirectora de l'Institut Ramon Llull, no es volgueren perdre el cicle de ponències.

El taller de rastes i trunyelles fou un dels que més bona acceptació tingué. Fou l'oportunitat perfecta per a un parell d'al·lotes que volien canviar de «look». En el procés de canvi, però, sorgiren els dubtes, i s'hi pogué escoltar allò de «i això, em quedarà bé?, no l'hauré cagada?». Però les amigues tot d'una els deien «que moderna estàs», i així quedaven tranquil·les.

El taller sobre sexualitat també estava ple de gent. I uns joves decidiren muntar un taulell al claustre de Sant Domingo per fer quatre doblers. El seu reclam eren unes camisetes amb una boca somrient i un eslògan que deia «si vols sexe, riu». Un dels responsables de la iniciativa, Pere, explicà que «no ho hem fet amb cap intenció, ja veus, és un doi. Però, així i tot, ens ho passam bé i reim una mica, que sempre va bé».

Els més menuts de tots també tingueren el seu racó. El grup Cucorba fou l'animador de la seva festeta. Els pallassos agafaren guitarra i feren riure els al·lotons amb cançons divertides i amb les seves perruques i els seus nassos vermells.