Així mateix, s'apel·la al caràcter lúdic de l'esdeveniment com a eina per incentivar la participació dels joves en accions a favor de la llengua catalana i, de passada, desmentir la imatge de «passotes» i «insolidaris» d'aquest col·lectiu.
A més, es defensa que és una oportunitat per a joves no catalanoparlants, que poden fer amics que emprin aquesta llengua de manera habitual i per estar en contacte amb manifestacions de cultura catalana, fets que contribueixen al «respecte» cap aquesta realitat, que és «la primera passa cap a la integració lingüística».
Amb aquestes reivindicacions, avui comença l'Acampallengua. La festa s'iniciarà a les dotze del migdia, hora en què el centre de Pollença s'omplirà de xeremiers, gent amb xanques, altres amb cornetes, gegants, caparrots i malabaristes. A les dotze i mitja hi haurà la presentació oficial, que serà a càrrec dels portaveus de Joves de Mallorca per la Llengua, Josep Bernat i Aina Cànaves; i del batle de Pollença, Joan Cerdà.
Enguany els organitzadors han donat una importància especial a la cultura popular: rondalles, truc, castellers i un bon dinar d'arròs brut diumenge. A més, durant el cap de setmana els assistents tindran l'oportunitat d'assistir a tallers de ball de bot, de cordar cadires i de cuina mallorquina.
Les noves tecnologies també hi faran acte de presència. Hi haurà un Acampallengua digital, una plana web interactiva (www.vilaweb.com/Acampallengua04) a través de la qual persones de tot el món poden plantar una tenda virtual i enviar un missatge de suport. Ahir ja n'hi havia més d'una cinquantena, i entre aquestes tendes n'hi ha una que respon al nom de «Fortarrons de Santanyí».
A més, a part d'internet hi haurà un Acamparàdio. Serà al 107.9 de l'FM, la freqüència habitual de Ràdio Pollença. I a través d'aquesta emissora es podran seguir totes les informacions relatives a l'esdeveniment i als diferents concerts.
Com que la programació és pensada per abraçar tota casta de gusts, també hi haurà un apartat destinat a la reflexió i al pensament. S'aprofitarà l'avinentesa per fer la presentació de la nova etapa de la revista culturaLluc. I gràcies a la col·laboració entre Joves i la Universitat de les Illes Balears, experts reconeguts oferiran el seu punt de vista sobre diferents aspectes relacionats amb la normalització del català. Així, per exemple, els sociolingüistes Joan Melià i Isidor Marí parlaran sobre els nous reptes de la llengua catalana i sobre la interculturalitat, de manera respectiva.
Dissabte horabaixa, a les 18.45 hores tindrà lloc l'assemblea de l'Acampallengua, que serà oberta a la participació de tothom per aprovar un manifest que reivindicarà d'una manera contundent l'ús de la llengua catalana davant les administracions públiques i farà una crida a la societat civil perquè s'impliqui més en el procés de normalització lingüística.
I des de Joves de Mallorca per la Llengua també pensen que la magnitud assolida per l'Acampallengua influeix en la resta de la societat i legitima l'organització per reivindicar davant les institucions que facin passes més decidides cap a la recuperació definitiva de la llengua.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.