El grup d'actors que representarà l'obra al complet.

TW
0

J.C. Palma.
La Fundació Teatre Principal presentà ahir l'estrena de la seva nova producció dramàtica: El bosc de la senyora àvia, d'Alexandre Cuéllar. El muntatge es representarà al Teatre Municipal Xesc Forteza a partir de passat demà i fins dia 18 d'abril. A l'acte hi assistiren Dolça Mulet, consellera insular de Cultura; Gabriel Coll, director de la Fundació Teatre Principal; Pere Caminals, director de l'obra, i un grup d'actors i actrius que prenen part en la producció.

L'obra, que fou guardonada el 1959 amb el premi Ciutat de Palma de teatre, mai no ha estat duita a escena per una companyia professional. L'argument conta la història d'una jove escriptora que torna de la gran ciutat a la possessió familiar de fora vila en la dècada dels anys 50. En el seu retorn afronta una difícil etapa de readaptació a la vida familiar, com també d'autoafirmació personal. Segons explica Pere Caminals, «jo crec que tant et pots desenvolupar com a persona en el món urbà com en l'ambient de la pagesia».

Aquesta peça teatral reflecteix de manera fidedigna la realitat de la societat illenca de la postguerra, però també la del desenvolupament turístic. Així, els personatges representen l'oligarquia rural. Tots seran interpretats per actors i actrius coneguts de l'escena mallorquina: Maruja Alfaro, Joan Carles Bestard, Joan Bibiloni, Francesca Bover, Catalina Miró, Rafel Ramis i Xisco Segura.

El paper protagonista serà per a la catalana Maria Àngels Largo, amb una trajectòria important al cinema i a la televisió com ara El cor de la ciutat. L'actriu comentà que «ja feia temps que volia interpretar un paper dramàtic» i es mostrà «molt contenta de la convidada per participar a l'obra». Afirmà que «el més difícil ha estat adaptar-me a personatges amb accent mallorquí».

D'altra banda, Mulet, tot i reconèixer no haver vist el muntatge, es mostrà «molt satisfeta per l'obra i pel planter d'artistes que la interpretaran». La consellera remarcà així mateix la intenció del seu departament «d'acostar el teatre a la ciutadania». En aquest sentit, Caminals destacà «la varietat d'estils que la Fundació ha preparat enguany» i Guillem Coll concretà que «enviam periòdicament 30.000 e-mails, que no són pocs, per anunciar les produccions, penjam tants cartells com el pressupost ens permet i feim el possible per aparèixer als els mitjans de comunicació».