TW
0

J.C. Palma.
La XX edició de la Mostra de Cuina Mallorquina quedà inagurada ahir migdia per un nombrós grup d'autoritats que no es volgueren perdre aquesta festa anual per als paladars amants de la gastronomia de l'illa. La mostra, instal·lada al recinte firal del Polígon de Llevant, romandrà oberta al públic fins el proper 2 d'abril i l'horari d'obertura serà de 12.30 a 16.00 hores i de 19.00 a 23.00 hores.

A l'acte d'inauguració hi assistiren cares conegudes de la política i del sector de la restauració. Després de guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de l'11 de març, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, tallà la protocol·lària banda inaugural. A més, també tingueren paraules d'elogi per aquests 20 anys Catalina Cirer, batlessa de Palma; Joan Flaquer, conseller de Turisme del Govern balear i Antoni Mas, president de l'associació empresarial de bars, cafeteries i restaurants.

Per Antoni Mas, aquests 20 anys «de la festa de la cuina mallorquina» han convertit la fira «en la més esperada de tot l'any per ser una festa popular i dedicada a honorar el paladar». Gràcies al suport del públic «ara és un vertader mostrador viu que a més és referent en un creixent turisme gastronòmic». A més, tingué paraules d'elogi per al taller ocupacional que els presos de Palma estan realitzant, i que amb el cuiner Koldo Royo, presentaran divendres 26 un deliciós plat de frit mariner.

Maria Antònia Munar tingué paraules d'elogi cap als professionals del sector «que lleven temps als seus negocis per preparar any rere any aquesta mostra» i a més considerà aquesta edició «una fita sense precedents» i afegí, altres comunitats ho han intentat, però no ho han aconseguit».