«Ajudar a aixecar el llistó cultural de les Illes Balears». Aquest és un dels principals objectius de la revista Lluc segons el seu nou director, Damià Pons. La publicació es va presentar ahir vespre al gran públic al centre de Cultura Contemporània Pelaires, en un acte que va ser presidit per Maria Antònia Munar, màxima responsable del Consell de Mallorca.
La presidenta del CIM va explicar en una bella metàfora que «aquesta és una iniciativa positiva de la qual ens hem de felicitar tots» i assegurà que «la llengua i la cultura han de ser en un futur el nostre brillant, i aquesta revista pot contribuir-hi».
A la sala d'actes es va poder veure una nombrosa representació del món cultural i social de Mallorca. Hi eren presents els polítics Ramon Socíes (PSOE), Caterina Canyelles i Pere Muñoz (PSM); els professors universitaris Josep A. Grimalt, Joan Arrom, Sebastià Serra i Joan Melià; els escriptors Gabriel Janer Manila, Bartomeu Fiol, Rosa Planes, Rafel Crespí, Cèlia Riba, Víctor Gayà, Sebastià Perelló, Joan Fullana, Tomeu Martí i Àlex Volney. També hi havia el llibreter Joan Miquel Morey, la crítica d'art Maria José Coromines, el gestor cultural Andreu Ramis, l'estudiosa de la literatura Pilar Arnau i l'activista cultural Paula Fluxà.
L'obertura de l'acte va anar a càrrec de l'editor Lleonard Muntaner, que explicà el procés que ha desembocat en aquesta nova etapa de la revista i de la nova empresa editora, L'Espurna edicions. Muntaner va destacar els canvis de la revista i els justificà explicant que «és un canvi abocat a l'estètica dels temps moderns, que sigui exportable tant a nivell de continguts com de continent».
El director editorial del projecte, Pere Fullana, va explicar que «la revista Lluc sempre ha estat símbol de referència cultural i prestigi i de lleialtat al país». Fullana explicà que la revista continuaria per aquest sender i que el repte principal era augmentar el capital humà, els subscriptors i lectors.
Per la seva banda, el director de la publicació, Damià Pons, va fer un recorregut per les seccions de la publicació i assegurà que «la diversitat de continguts vol ser una aproximació més gran al món de la cultura i de les idees. El que volem fer és aconseguir un lector amb inquietuds culturals diversificades, perquè els lectors cultes d'aquest país han d'estar interessats per temes molt variats, i a això respon aquesta nova etapa de Lluc».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.