Amb una nova imatge i un esperit renovat, el nou primer número de Lluc fou presentat ahir a la premsa illenca per Lleonard Muntaner i Pere Fullana, editors de la revista i de L'Espurna edicions, encarregada de la publicació; Gabriel Seguí, de la Congregació de Missioners del Sagrat Cor i Damià Pons i Pons, director de la publicació en aquesta nova singladura.
Els continguts d'aquest primer número tenen dos eixos principals: una entrevista a l'escriptor Sebastià Alzamora i un dossier centrat en el periodisme d'opinió en el qual professionals de distints mitjans aporten la seva visió dels secrets d'aquest gènere periodístic.
Com explicà Damià Pons, «Lluc es dirigeix als lectors illencs, amb una base cultural mínima però amb una curiositat plural i diversa cap als coneixements d'actualitat. Incitar a la reflexió des d'una perspectiva mallorquinista i humanista».
La revista es presenta amb unes seccions fixes: articles d'actualitat, entrevistes extenses d'opinió a persones altament qualificades, dossiers monogràfics, crítiques de llibres, teatre i la divulgació de webs culturals i d'investigació. A més, Lluc tendrà una secció dedicada a l'església, seguint amb la tradició d'una de les publicacions més antigues de les Balears.
Biel Seguí volgué deixar clar que «aquest no és el primer canvi que experimenta la revista, ja que abans fou cedida a l'Obra Cultural Balear amb la voluntat d'establir un diàleg amb el món de la cultura». Especificà que la congregació «no cedeix la capçalera de la revista per motius econòmics, sinó per motius tècnics i operatius a iniciativa de Lleonard Muntaner».
Per eliminar qualsevol dubte afegí que «la cessió no es fa a cap partit polític, i al consell de direcció de la publicació hi ha filiacions molt diverses i oposades. Això és possible per dues característiques comunes i necessàries: la unitat del català des d'un punt de vista filològic, i la disposició al diàleg per damunt de tot».
Així mateix, Seguí afegí que la seva funció com a conseller delegat de la publicació no és més que «assegurar la continuïtat i trajectòria de la revista, exercint una tasca d'arbitratge que no de censura», per aportar-hi un «punt d'equilibri».
D'altra banda, Pere Fullana explicà que «la filosofia de L'Espurna és divulgar l'alta cultura i elevar-ne el nivell en el dia a dia partint d'una revista de prestigi en què ja hi hem pres part d'ençà de fa anys». Fullana destacà el paper de Pons com a director de la revista i el definí com «la millor persona per conduir-la, però sobretot per ser un intel·lectual amb una visió global sociocultural». Per ell, el repte és «convertir-la en una revista de prestigi».
Fullana afegí que «aquesta és una iniciativa per a la societat civil que ha perdut els seus referents i viu amb por de no tenir els mitjans per demostrar que es pot fer cultura de prestigi i a la vegada generar recursos per realitzar el recorregut marcat».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.