Asha Miró: «Crec en la força dels ciutadans»

L'escriptora va participar ahir a Palma en el cicle «En Diàleg» que organitza la fundació Sa Nostra

TW
0


«Esper que la reivindicació dels atemptats de Madrid per part d'un grup islàmic radical no produeixi cap brot de racisme i xenofòbia. Molta de la gent morta i ferida eren immigrants que estaven treballant i donant una part de la seva vida en aquest país i esper que ni Espanya ni particularment Catalunya caiguin en la radicalització, sempre hem rebut gent de fora i estam acostumats a la convivència amb les persones. Esper que la gent no cregui que la immigració és dolenta. Jo provenc de l'Índia de la no violència i no es pot pagar amb la mateixa moneda. La violència no es pot pagar amb la mateixa moneda i hem de combatre la violència amb la pau».

El llarg paràgraf correspon a Asha Miró, l'escriptora que està assolint grans èxits de vendes amb els seus llibres La filla del Ganges i L'altra cara de la lluna, en els quals narra la seva experiència com a nina adoptada a la recerca dels seus orígens, i que ahir va ser a Palma per participar en el cicle En Diàleg, que ha organitzat la Fundació Sa Nostra.

L'escriptora va estar parlant quasi dues hores amb dos-cents alumnes de secundària «en una trobada genial en la qual els he explicat les sensacions que vaig tenir en tornar al meu país i on hi ha hagut un diàleg molt fluid, m'ha omplert de goig que els hagi agradat».

Asha Miró és la cara i la veu del Fòrum de les Cultures 2004, ja que n'és la seva portaveu, i assajà de contestar a la pregunta del milió: què és el Fòrum? A la qual respon que «És l'esdeveniment que ha de fer canviar el món, el repte és que és la primera vegada que es fa un encontre per parlar de valors i del món com està i en acabar arribarem a conclusions i a un decàleg per complir i posar en pràctica per viure d'una forma més acord i sostenible amb la terra i essent els primers portaors de la pau. La força dels ciutadans pot fer canviar les actituds dels governants amb petites accions i dient la nostra opinió, mostrant-los que no estam bé amb la terra que tenim».