El bisbe homosexual Gene Robinson, la designació del qual va desfermar una gran polèmica dins l'Església episcopal dels EUA fa set mesos, ha agafat oficialment les regnes de la diòcesi de l'estat de New Hampshire, a l'est del país. Conscient de la polèmica, Robinson, el primer bisbe homosexual nord-americà, digué durant la seva cerimònia d'investidura que «els camins de la fe, com saben, són un negoci arriscat» i el repte de tot ésser humà és ampliar els seus nivells de tolerància.
En unes declaracions anteriors, Robinson destacà que «hem de ser clars: sempre hem tingut bisbes homosexuals, el que faig jo és simplement ser sincer sobre aquest assumpte». Encara que aquesta cerimònia no té el mateix pes que la seva confirmació de l'any passat, més de set-cents feligresos van acudir a l'església per rebre el seu nou líder. Fou una cerimònia força moguda, entre crits de joia, aplaudiments i el sonar de les campanes, principalment quan el nou prelat anglicà, segons el ritus establert, pronuncià les paraules: «Jo, Gene Robinson, vénc a vosaltres amb el desig de ser reconegut i investit i col·locat a la cadira que és un símbol del meu nou càrrec».
Robinson substitueix formalment el bisbe Douglas Theuner, que es va jubilar el diumenge després de passar els ornaments que l'acreditaven com a bisbe a Robinson. La confirmació de Robinson el mes d'agost passat com a primer bisbe homosexual en la història va suscitar un gran malestar dins l'Església episcopal dels EUA i de l'Església anglicana a la qual pertany. El principal motiu obeeix que els seus detractors consideren que l'homosexualitat viola els reglaments de la Bíblia.
La decisió del passat agost va ser combatuda per una minoria de bisbes conservadors de l'Església anglicana, que organitzen en l'actualitat una xarxa alterna de diòcesi i parròquies que s'oposen a l'estil de vida de Robinson. Segons els detractors de Robinson, la confirmació d'un capellà que s'ha declarat homosexual com el bisbe de New Hampshire donaria llum verda al nomenament de capellans gais en tots els nivells jeràrquics de l'Església.
Aquesta situació podria impulsar-los a considerar la possibilitat d'apartar-se de l'Església, la qual veurà reduït els seus contactes amb altres denominacions cristianes, segons advertiren. De fet, aquesta xarxa alternativa a l'Església anglicana dels Estats Units ja s'ha començat a articular dins la mateixa diòcesi que ara regirà Gene Robinson, on dues de les esglésies principals capitalitzen la iniciativa.
El nou bisbe homosexual actualment té 56 anys, és pare divorciat de dues joves i viu des de fa quinze anys amb el seu company, Mark Andrew, qui va participar de manera activa en la seva cerimònia d'investidura. Les seves filles també eren presents a l'acte.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.