En l'assoliment d'aquesta xifra hi ha hagut una clara voluntat de l'editorial d'oferir als lectors els títols de la narrativa nostrada més interessant, però també una àmplia selecció d'escriptors estrangers que n'integren el fons del catàleg.
Com és habitual, els escriptors mallorquins no han restat aliens a la seva presència en aquesta col·lecció, a la qual els directius de 62 li han rentat la cara diverses vegades.
Així, ens podem trobar Héctor Hernández, que amb Qui s'apunta a matar la meva mare és una de les incorporacions més joves a la col·lecció. Maria Antònia Oliver hi ha publicat bona part de les seves novel·les que no estan inscrites dins de la novel·la negra. La darrera ha estat Tallats de lluna, però també hi han aparegut altres com Joana E o Amor de cans.
Miquel Àngel Riera també hi publicà part de la seva obra narrativa, com també el col·laborador de Diari de Balears, Guillem Frontera, que hi va publicar el 1994 la seva darrera novel·la, Un cor massa madur. Els escriptors Biel Mesquida i Carme Riera també han publicat en aquesta col·lecció, segons varen explicar a Diari de Balears fonts de l'editorial.
A El Balancí també s'han publicat alguns textos de Llorenç Villanga i de Miquel Bauçà, així com també algunes novel·les de Gabriel Janer Manila.
En el cas de Baltasar Porce, l'escriptor hi va publicar l'any 1997 Ulisses a alta mar, novel·la guanyadora del premi Prudenci Bertrana. Curiosament, s'ha de dir que l'andritxol també havia publicat i guanyat el premi el 1975 amb Cavalls cap a la fosca, que per a molts està considerada com la seva millor obra literària.
La vicepresidenta de l'associació d'escriptors en llengua catalana, Antònia Vicens també és present en aquesta col·lecció, on fa uns cinc anys hi va editar la novel·la Febre alta.
En definitiva, una col·lecció en la qual alguns dels millors escriptors illencs hi han trobat espai per poder publicar.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.