TW
0

El recorregut va començar pel passat, per la formació del barri de sa Marina. Després va arribar el naixement del baluard de Sant Pere i, demà a les 19.30 hores el passeig finalitzarà amb el present, a la sala d'actes d'Es Baluard. La creació del Museu d'Art Modern i Contemporani centrarà demà l'última conferència del cicle Es Baluard: passat, present i futur. Els directors del projecte, els arquitectes Luis García-Ruiz i Vicente Tomàs Esteva, seran els protagonistes d'aquesta xerrada.

La conferència començarà amb una breu introducció centrada en «com es construeixen avui els museus», segons García-Ruiz. «El nou concepte de museu cerca el diàleg entre l'interior i l'exterior, la participació; es basa en recorreguts i són centres de cultura més que espais tancats», va dir Tomàs.

Després, els arquitectes procediran a explicar com ha estat el procés creatiu i constructiu del Museu, que acompanyaran amb imatges de l'antic baluard i de les obres de l'edifici. «Cada emplaçament té la seva raó de ser, els seus paràmetres». Amb la construcció d'Es Baluard vàrem haver de recuperar «un entorn històric» i el vàrem convertir en «edifici de pas». «Es Baluard no és un punt i final, és un punt i seguit de la ciutat». Una circumstància que fomenta «la idea d'edifici sociocultural».

La problemàtica amb la fonamentació o com de difícil va ser construir el mur de formigó blanc de l'entrada seran altres punts que García-Ruiz i Tomàs Esteva tractaran en la seva conferència. Així mateix, els arquitectes abordaran el projecte, «que no va sofrir cap modificació». «El gran equip de col·laboradors que hem tingut durant aquests anys va fer que el projecte pogués dur-se a terme sense cap canvi». «El museu es convertirà en una fita perquè està ubicat en un lloc únic», digueren els arquitectes, «tothom passarà per Es Baluard, serà un punt clau de Palma».