Govern i Generalitat arreglen el «malentès» a l'Institut Ramon Llull

Matas i Nadal parlaren per telèfon i arreglaren el «malentès»

TW
0


Pau. El Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya tancaren ahir la crisi institucional en el si de l'Institut Ramon Llull després que el portaveu de la Generalitat, Joaquim Nadal, mantingués una conversa telefònica amb el president Matas i aclarissin els malentesos provocats per la filtració del nom d'Aina Moll com a directora de l'entitat.

El servei de comunicació del Govern balear emeté un comunicat en el qual explica que «després de la conversa telefònica entre el president del Govern de les Illes Balears i el portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, mantinguda avui dematí a iniciativa del senyor Joaquim Nadal, el Govern ha decidit ajornar les decisions sobre l'Institut Ramon Llull a l'espera d'un encontre entre les dues institucions que està previst mantenir després de l'actual procés electoral».

El conseller de Cultura del Govern, Francesc Fiol, es va mostrar molt «satisfet» per aquesta entesa minuts abans d'entrar a la compareixença d'ahir horabaixa en el Parlament i assegurà que «nosaltres no hem volgut marxar mai de l'Institut».

El comunicat afegeix que «el portaveu de la Generalitat de Catalunya ha negat haver acusat el Govern de les Illes Balears de bloquejar cap nomenament a l'Institut Ramon LLull, havent parlat únicament d'endarreriment causat per una filtració desafortunada als mitjans de comunicació, abans de posar les bases del necessari consens entre les dues institucions. El senyor Joaquim Nadal ha atribuït l'actual situació a un malentès».

«El Govern de les Illes Balears accepta les explicacions del conseller portaveu de la Generalitat de Catalunya, respecte les decisions preses per aquesta institució en relació a les competències de l'IRL i reitera la voluntat d'enteniment i col·laboració entre els governs de Catalunya i les Illes Balears. El futur de l'Institut Ramon Llull serà objecte d'anàlisi bilateral al màxim nivell després de l'actual procés».

Per la seva banda, el director adjunt de l'Institut, Miquel Segura, explica que «estic molt content per aquesta decisió presa entre els dos governs. Si l'Institut Ramon Llull no existís l'hauríem d'inventar, però com que resulta que existeix el que hem de fer és conservar-lo i protegir-lo».