Sa Nostra farà dialogar els joves estudiants amb escriptors d'èxit

La Fundació vol fomentar l'interès per «la lectura crítica i el debat»

TW
0

Alguns dels creadors amb més èxit de les lletres catalanes i els alumnes de segon cicle d'ESO i batxillerat de l'illa de Mallorca compartiran impressions sobre la seva obra literària.

La Fundació Sa Nostra obrirà la setmana vinent un nou cicle amb el títol «En diàleg amb», en el qual els joves tindran l'oportunitat de participar en un col·loqui amb autors com Miquel Àngel Llauger, Asha Miró, Miquel Desclot, Ferran Torrent, Empar Moliner i José Carlos Llop.

Aquesta setmana començarà el primer encontre entre els joves i els escriptors, que obrirà Miquel Àngel Llauger i que tindrà lloc el dia 18. Però no tan sols els estudiants tindran l'oportunitat d'intervenir en els col·loquis amb els autors, sinó que cada un d'ells també oferirà una conferència en horari habitual -les 20.00 hores- per al gran públic.

Segons explicaren fonts de Sa Nostra, «aquesta és la proposta que la Fundació Sa Nostra ofereix dins el programa Balears Jove al llarg dels mesos de febrer i de març, amb l'objectiu d'estimular l'interès dels estudiants per la lectura crítica i pel debat i, alhora, convertir-los en protagonistes». El segon dels creadors que hi prendrà part serà Miquel Desclot, també el mes de febrer.

Una de les virtuts principals de les jornades és que hi participaran dos dels escriptors més coneguts i amb més èxit de les lletres catalanes actuals, com són ara Ferran Torrent i Asha Miró. El valencià, nascut a Sedaví, va conrear ben aviat una narrativa de gènere negre en la qual destaquen de manera especial les novel·les Penja els guants, Butxana, Un negre amb un saxo, L'any de l'embotit o No emprenyeu al comissari, entre d'altres. Però la novel·la negra no ha constrenyit la prosa del valencià, sinó tot el contrari. D'aquesta manera, obres com L'illa de l'holandès, La mirada del tafur o Gràcies per la propina ja l'havien consolidat com un dels escriptors preferits pel públic català.

Torrent, en qualsevol cas, ha disseccionat la València del seu temps en els seus tres darrers llibres, Cambres d'acer inoxidables, Societat limitada i Espècies protegides, que s'han enfilat fins als primers llocs de les llistes de vendes.

Per la seva banda, Asha Miró també ha tastat la mel d'aquests èxits gràcies a la seva obra La filla del Ganges, reconeguda per la crítica i pel públic i que l'ha consolidada com una veu emergent de la nova narrativa en llengua catalana.