TW
0

L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Rússia va advertir ahir del perill extrem que suposa la grip del pollastre i va assegurar que, si es canvia el virus que la produeix, podria convertir-se en la pandèmia més mortífera que mai no ha sofert el planeta.

Els experts russos en virologia no han volgut quedar-se en mitges tintes a l'hora d'avaluar la progressió mortal de l'epizoòtia i per això feren ahir una crida a la comunitat internacional per trobar com més aviat millor una vacuna contra aquesta infecció.

Qui ahir va donar la veu d'alarma va ser el director de l'Institut de Virologia de l'Acadèmia Russa de Ciències Mèdiques, Dimitri Lvov, que va afirmar que la grip del pollastre ha posat el món «a la vora d'una catàstrofe sanitària».

Segons Lvov, es donen totes les condicions perquè la població mundial faci front en poc temps a una pandèmia originada en la grip del pollastre. En aquest cas, les conseqüències no podrien ser pitjors, segons Lvov: la grip del pollastre, transmissible entre éssers humans per una mutació del virus i estesa a tot el món, «podria acabar amb el 80 per cent de la població humana del planeta».

Lvov va explicar que, segons els darrers informes de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una vintena de persones han resultat infectades per la malaltia i d'aquestes setze van morir. Això significa que l'índex de mortaldat és del 80 per cent, «molt major que la que va tenir la pesta negra» a Europa.

Lvov va anar més enllà: «Aquest virus és mil vegades més perillós que el que produeix l'anomenada Síndrome Respiratòria Aguda i Greu (SRAG)», que es va originar a la Xina i causà el pànic en tot el món. Així mateix, Lvov recomanà al Ministeri de Sanitat rus l'organització de pavellons de llits de reserva als hospitals per afrontar un eventual esclat de la malaltia.