Els Grammy, principals guardons discogràfics, varen ser fidels a la seva tradició de repartir la seva fortuna amb premis per a tots els seus candidats i en especial per a Beyoncé Knowles. La jove diva de la música es va convertir en la reina d'una vetlada que va tenir lloc a l'estadi Staples de Los Angeles i en què va aconseguir transformar en victòries cinc de les seves sis candidatures.
La intèrpret, que havia de presentar un guardó d'honor a Luther Vandross, no participà en una retransmissió que per primera vegada en la seva història es va emetre en diferit amb un retard de cinc minuts per poder censurar aquelles imatges que el canal de televisió consideràs ofensives. Un incident que va tornar a sortir a la llum durant les paraules d'agraïment de Justin Timberlake en aconseguir les seves dues victòries, entre elles la de millor cantant pop masculí per Cry me a river.
Entre elles hi va haver el premi al millor àlbum de R&B pel seu treball a Dangerously in Love. La seva Crazy in Love li va donar a més a més el premi a la millor cançó en aquest estil musical, així com la de millor cantant femenina en aquesta categoria i millor col·laboració en rap.
Una nit victoriosa que completaren els dos guardons aconseguits pel seu al·lot, Jay-Z, per la seva col·laboració en el mateix tema. Les victòries de Beyoncé quedaren coronades per les seves dues interpretacions durant la 46a edició dels Grammy, una juntament a Prince en l'obertura de la retransmissió i una altra en solitari que es rematà amb un colom que es va posar en la seva mà.
«És increïble... és el meu primer disc en solitari», va afirmar una il·lusionada i comedida Beyoncé. La seva actitud va respondre a la moderació que va dominar aquesta gala de premis, entelada per l'escàndol que envolta des de fa una setmana el món de la música després que Janet Jackson mostràs un pit durant una interpretació musical a l'intermedi de la Super Bowl.
La major sorpresa d'aquesta edició va ser el premi per al millor enregistrament de l'any, un dels grans de la cerimònia, que va ser per al grup britànic Coldplay pel tema Clocks. També va ser una sorpresa per a Alejandro Sanz la seva victòria en la categoria de millor àlbum de pop llatí per No es lo mismo. En el repartiment de guardons no en podia faltar algun per a Luther Vandross, víctima d'una embòlia el passat any i en què es definia com l'edició del hip hop i que aconseguí quatre gardons, inclòs millor cançó de l'any per Dance with my father.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.