Així mateix, l'acord té el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern i la Fundació Sa Nostra. Tot plegat, s'ha aconseguit superar els 9.000 espectadors amb el total de 43 activitas programades.
Guillem Ginart, director general de Cultura del Consell de Mallorca, va destacar d'aquest projecte la capacitat d'harmonitzar la iniciativa pública amb la privada. I va assegurar que el del Teatre de Vilafranca «és un model a seguir, sobretot per la capacitat de dinamització de tot el poble». En aquest sentit el batle de la localitat, Jaume Sansó remarcà que «l'ambició de la gent que té voluntat ha fet possible que un poble amb 2.500 habitants es converteixi en un poble viu».
El 2003, més del 70% de les contractacions realitzades pel Teatre de Vilafranca foren amb grups mallorquins. D'aquesta manera, segons va explicar Joan Gomila, responsable de la coordinació artística i econòmica de l'entitat, «un dels objectius principals és promocionar el teatre fet aquí. De les 65 activitats organitzades l'any passat, 22 foren a càrrec de les associacions del poble».
La programació d'aquesta associació el 2003 va tenir com a plats forts, a més de la II Fira de Teatre Infantil i Juvenil, l'espectacle de Lluís Homar, la compamyia Iguana Teatre, la nova proposta de Gom Teatre L'exprés de les onze i deu, l'espectacle d'Imno Històries amb bolles i sense bolles i el Certamen de la Cançó.
Aquesta temporada, la companyia Gom Teatre presentarà una producció sobre Lloreç Villalonga amb la intenció d'apropar-ne l'obra als estudiants. A més la quarta temporada del Teatre de Vilafranca pretén l'agermanament amb la Fundació Xarxa per a un espectacle infantil i juvenil a Catalunya, amb l'organització conjunta de la Mostra de Teatre d'Igualada i la Fira de Teatre Infantil de Vilafranca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.