NÚRIA ABAD.Palma.
El mallorquí Miquel Adrover està considerat un dels creatius més influents de la moda: la revista Time l'inclou entre els deu millors dissenyadors del món, acapara portades de les revistes de tendències internacionals, entre les seves clientes es troben noms tan coneguts com Liv Tyler, Demi Moore o Yoko Ono, i a la Setmana de la Moda de Nova York va fascinar amb una col·lecció, «thesurrealworld», basada en la sastreria de tall impecable. Aquesta és la línia que ha seguit per al desenvolupament dels uniformes del Museu Es Baluard.
Ahir, nouvingut a Palma des de Nova York i visiblement cansat, el modista es va traslladar directament al museu. Allà, va assajar personalment a cada un dels empleats els seus vestits, ajustant-los les mesures. Adrover va explicar que es tracta de peces molt exclusives, confeccionades en la factoria Martin Greenfield, on es vesteixen la majoria de presidents i polítics dels Estats Units, i influïdes per la mateixa imatge d'Es Baluard.
«Quan vaig veure l'espai i les obres que incloïa, vaig saber que els meus dissenys havien de reflectir-se en això, però sense destacar. Havien de difuminar-se en aquest magnífic entorn». Els contactes entre Es Baluard i el dissenyador mallorquí es concretaren fa dos messos i mig. Des de llavors Adrover ha estat treballant als uniformes. «Crec que els vestits han de ser molt respectuosos amb el visitant i han d estar fets amb gust. Els espectadors vénen aquí a veure les obres d'art i no a una desfilada de models, per això s'ha de ser molt respectuós amb ells».
Les peces realitzades per Miquel Adrover per al museu Es Baluard són «funcionals i respectuoses amb el visitant», afirmà. Per als homes, americana, armilla, camisa i pantaló; per a les dones, vestit i jaqueta. «Totes les teles, de llana tropical estan confeccionades a Itàlia, a excepció de la camises, que són de cotó egipci», va explicar el dissenyador.
La vestimenta tradicional balear ha inspirat la majoria de les peces. Un exemple clar són les sabates, ideades a partir de l'esbós de les típiques porqueres. Adrover puntualitzà que aquest projecte ha estat per a ell «un repte, un orgull i un honor», sobretot perquè «des que vaig presentar els meus dissenys als mitjans ha estat una cursa a contra rellotge». «També pel que significa formar part, d'alguna manera, d'aquest museu, fet per al gaudi de tots els ciutadans».
Sobre Es Baluard, Adrover va assenyalar que «és impressionant que s'hagi recuperat un espai tan degradat i hagi estat per obrir les portes a l'art». Entre les seves moltes bondats, el dissenyador destacà les vistes. «He viscut molts anys a Palma i la visió que aquesta ubicació ofereix de la ciutat és inigualable. A més, és molt interessant poder vorejar la murada medieval i trobar un reducte marcat per l'arquitectura contemporània». En aquest sentit, Adrover va dir que és «com dotar a aquest espai d'una vida nova, encara que sense renunciar per això a la seva antiguitat i al seu llegat historicocultural». A més el dissenyador qualificà d'encert aquesta iniciativa, que «recupera les construccions centenàries i els dóna un ús perquè no morin».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.