La Cambra de Comerç veu possibilitats d'expansió a les galeries d'art balears

Els quatre galeristes presents al certamen «Art Miami» declaren que ha estat un èxit

TW
0


«La participació de Balears a la fira Art Miami ha estat un èxit, el sector de les galeries d'Art de Mallorca té grans possibilitats» afirmà ahir el president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó. El president explicà «que a causa d'aquests bons resultats, la Cambra ha previst un pla d'internacionalització per a les empreses dedicades a la comercialització d'art mallorquí».

Art Miami es dugué a terme del 6 a l'11 de gener, i hi participaren quatre galeristes mallorquins: Joan Guaita de la galeria que du el mateix nom, Pep Pinya de Pelaires, Bernat Rabassa, d'Altair i Xavier Fiol, de la galeria Fiol. Hi exposaren entre d'altres peces de Teresa Matas, Paco Espinosa, Pedro Vidal o Joan Soler.

En total vengueren unes 30 peces, «però l'èxit ha estat un compendi entre les vendes i els contactes amb els col·leccionistes i galeristes d'altres països que hem fet» expressà Bernat Rabassa de la Galeria Altair. Per Lladó, la sortida tenia dos objectius que s'han complert. «La internacionalització del sector i la potenciació de la imatge de les Balears». Tanmateix, «el procés d'internacionalització de Balears ha començat a exportar moltes de les seves activitats, per exemple el proper cap de setmana anam a Milà a exposar bijuteria».

Pel que fa a la millora de la imatge de les Illes, Lladó explicà que «Balears cada dia es va identificant com una destinació de qualitat en molts sentits i no només en el turisme de sol i platja». Pep Pinya de la galeria Pelaires apuntà que aquest sector té un handicap addicional «en l'art és més difícil identificar un producte amb un lloc, però anam pel bon camí».

D'altra banda, Xavier Fiol, de la galeria Fiol explicà que «si no sortim a fora no ens coneixeran, i hem d'agrair la cobertura en matèria de finançament de la cambra i el suport moral que vam rebre a Miami». A Art Miami «cada galerista ha presentat el seu projecte personal adaptant-lo al país que visites» matisà Rabassa. En el cas d'Altair «un 70 per cent eren obres de mallorquins, la resta d'estrangers residents a les Illes», explicà Rabassa.